Sunt intr-o situatie similara, practic m-am mutat cu mama mea bolnava de Alzheimer de mai bine de un an, la 25 de km de orasul unde am apartament. Revin cel mult de 2 ori pe saptamana cand am de rezolvat diverse probleme, uneori doar pt cateva ore cand am de luat cate ceva . Acum cateva luni, la sugestia unei vecine, am anuntat administratorul de aceasta situatie si mi-a trecut 0 la nr de persoane si intr-adevar am platit mai putin. Am inceput sa primesc si eu si administratorul anonime cum ca locuiesc la apartament si ar fi bine sa fiu trecuta la plata cheltuielilor. M-a intrebat administratorul daca m-am mutat inapoi si i-am spus ca nu, dar vecinii sunt carcotasi. Apartamentul este complet contorizat si cu CT. Pana la urma valorea facturilor de la utilitati ar putea demonstra ca nu locuiesc efectiv acolo, nu cred ca traieste nimeni 3 luni cu 1mc de gaz si 1mc de apa rece, cred? I-am spus administratorului ca am citit legea si stiu ca pot beneficia de reducerea pe numarul de persoane daca locuiesc mai putin de 15 zile pe luna. M-a lasat sa inteleg ca imi face un favor si ca de fapt de asta pot beneficia doar o data pe an? si ca daca sunt proprietara trebuie sa platesc cheltuielile asociatiei. Ori nu face diferenta intre cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor si cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate si atunci cum Doamne, face socotelile...
In cazul meu se aplica HG nr 1588/2007 Art. 17, lit.r)? As vrea sa lamuresc situatia cu administratorul si vreau sa argumentez conform legii, pt ca nu doresc scutiri care nu mi se cuvin, dar nici sa platesc in plus...
Fratele meu cu sotia si cei 2 copii ai lor(13 si 16 ani) s-au stabilit de un an in Sua(prin loteria vizelor), acum vor sa divorteze (sunt ambii de acord cu aceasta solutie si copii la fel au ales sa ramana fiecare cu unul din parinti ). Am inteles ca in Sua este extrem de scump si complicat un divort si oricum trebuie inregistrat si in Romania. As vrea sa stiu care ar fi solutia cea mai buna si mai putin costisitoare?
- se poate divorta in romania fara ca sa vina ei aici? pot fi reprezentati de altcineva? care sunt demersurile?
- daca vine doar fratele meu in romania ar fi mai usor de rezolvat? ar putea rezolva si problema copiilor fara ca ei sa vina in tara? ar putea dura foarte mult timp? cat ar fi necesara prezenta lui aici?
- in cazul in care nu se inteleg in privinta impartirii bunurilor comune (apartament in romania) partajul este indicat avand in vedere ca sotia are niste datorii aici pe numele ei la banca?
Multumesc anticipat celor cara ma vor ajuta...
Nu m-am facut inteleasa, scuze, aveti dreptate, personal sunt de parere ca datoriile trebuie platite (si eu am rate la banci si le achit cu prioritate... )n-am vrut sa par ca am atitudinea aceea de care spuneti. Pe mine ma intereseaza o solutie de moment pentru ca stiu ca nu exista sanse ca acele datorii sa fie platite foarte repede si daca ei vor hotari sa divorteze asta este o problema de durata mai ales ca sunt in alta tara si cred ca si asta costa...si pana atunci risca proprirea apartamentului care este bun comun.Acum mi-am dat seama de ce cumnata mea a insistat sa-l vanda inainte de a pleca din tara iar fratele meu nici n-a vrut sa auda. Pe mine ma doare pentru fratele meu pt ca stiu ca el n-a lasat nici o datorie pe numele lui (si probabil nici n-ar fi plecat daca stia de datoriile ei- a renuntat la un servici bine platit aici pt visul ei de a emigra si sunt si 2 copii la mijloc). I-am sugerat cumnatei mele sa ia legatura cu bancile respective (prin internet macar daca nu-si permite telefonic) ca sa se vada ca are interesul de a plati si de a gasi o solutie dar ea a ales varianta "mutului"
Acest apartament mi-a fost lasat in grija si sunt stresata ca nu pot sa fac nimic sau sa-l ajut macar cu un sfat si m-as simti oarecum vinovata daca se va ajunge sa-l piarda in favoarea bancii. Deci ce pot face ? sa astept in continuare notificarile de la banci poate vor mai trece cateva luni pana se ajunge la proprire si intre timp ea isi va putea plati datoriile?
Buna ziua. Am cautat in subiecte un raspuns dar nu prea m-am lamurit. Stresul meu este ca sunt administratorul unui apartament (prin imputernicire notariala) proprietatea fratelui meu si al sotiei acestuia in care nu locuieste nimeni si care este liber de sarcini. De mai bine de jumatate de an acestia s-au stabilit in SUA...problema este ca dupa plecarea lor am aflat din corespondenta si i-am comunicat si fratelui meu (acesta habar nu avea) ca sotia avea deschis un descoperit de cont de 3000 ron pe contul de salariu deschis la BRD, (si un card de credit cu limita de 8000 ron de la CETELEM rezultat in urma unor cumparaturi in rate -achitate), ambele conturi "rase" ca sa zic asa nici macar nu a lasat bani in cont macar pt dobanzi si comisioane. La CETELEM se pare ca a mai depus ceva mama ei si nu au venit inca somatii sau notificari dar Brd-ul a pasat datoria unei firme de recuperare SC KRUK International SRL care a trimis o notificare de plata prin care se solicita achitarea sumei de 3800 ron pana la data de 20.10.2009 intr-un cont specificat deschis la BRD. Asta nu s-a intamplat pt ca ei nu au bani(mai mult se pare ca s-au separat iar fratele meu nu este dispus sa-i plateasca datoriile), nici eu sau parintii nostrii nu ne permitem achitarea datoriei.
As vrea sa stiu , pt ca ma gandesc ca acesta firma nu se va limita doar la notificari, este in pericol acest apartament?
Daca se va ajunge la executare silita se poate duce la bun farsit aceasta actiune chiar daca proprietarii nu sunt in tara?
Ar fi o solutie vanzarea apartamentului care este singurul lor bun, (eventual cuiva din familie) doar ca sa nu existe bunuri pe numele lor la o eventuala executare silita?
Inca nu a fost nevoie sa ma folosesc de procura de administrare(desi acolo scrie ca ii pot reprezenta in fata instantelor judecatoresti daca e cazul) si nici n-as vrea sa se afle pt ca ma gandesc ca ma vor hartui pe mine fiind administrator.
Va multumesc