avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Romania? familie stabilita in Sua, 2 copii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Romania? familie stabilita in Sua, 2 copii minori

Buna ziua,

Fratele meu cu sotia si cei 2 copii ai lor(13 si 16 ani) s-au stabilit de un an in Sua(prin loteria vizelor), acum vor sa divorteze (sunt ambii de acord cu aceasta solutie si copii la fel au ales sa ramana fiecare cu unul din parinti ). Am inteles ca in Sua este extrem de scump si complicat un divort si oricum trebuie inregistrat si in Romania. As vrea sa stiu care ar fi solutia cea mai buna si mai putin costisitoare?
- se poate divorta in romania fara ca sa vina ei aici? pot fi reprezentati de altcineva? care sunt demersurile?
- daca vine doar fratele meu in romania ar fi mai usor de rezolvat? ar putea rezolva si problema copiilor fara ca ei sa vina in tara? ar putea dura foarte mult timp? cat ar fi necesara prezenta lui aici?
- in cazul in care nu se inteleg in privinta impartirii bunurilor comune (apartament in romania) partajul este indicat avand in vedere ca sotia are niste datorii aici pe numele ei la banca?
Multumesc anticipat celor cara ma vor ajuta...

-
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:10, 20 Ianuarie 2010
De divortat in Romania e la fel de complicat deoarece sunt cei doi copii de incredintat iar pentru aceasta instanta de aici dispune efectuarea unei anchete sociale la domiciliile parintilor (adica in SUA) ceea ce este foarte greu de realizat dar mai ales de durata, iar acum deoarece sotii nu mai au domiciliul in Romania, nici macar unul, trebuie initiata procedura divortului in SUA.

av. Ana Florea
buna ziua!
partile trebuie sa divorteze in Romania daca se intelg cu privire la divort, cu privire la incredintarea copiilor nu ar trebui sa dureze foarte mult.
este posibil sa se pronunte desfacerea casatoriei si in romania , doar daca certificatul de casatorie a fost transcris si in tara sau daca casatoria s-a oficializat in romania .
daca nu s-a procedat la transcrierea certificatului de casatorie in romania, puteti demara aceasta procedura, ulterior urmand sa se procedeze la investirea instantei cu actiunea de divort.
daca cele doua conditii sunt indeplinite , si daca sotii au resedinta in SUA , nu este nevoie sa se prezinte personal in instanta, isi pot angaja un avocat care sa-i reprezinte . (reclamantul ).
in ceea ce priveste incredintarea minorilor, se va efectua ancheta sociala .
partaj: de regula, partajul se judeca dupa pronuntarea divortului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cernatradu cernatradu Vreau sa divortez de sotia mea. Avem doi copii minori. Ea nu vrea sa accepte situatia dar eu nu mai pot acccepta sa traiesc cu ea. Imi asum vina, imi ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori, strainatate windy windy Este cazul unei mame disperate .. Singura ei fiica casatorita cu un cetatean roman ,muncesc amandoi in Grecia si au 3 copii. Dupa multi ani de casatorie sotul ... (vezi toată discuția)