Este cazul unei mame disperate .. Singura ei fiica casatorita cu un cetatean roman ,muncesc amandoi in Grecia si au 3 copii. Dupa multi ani de casatorie sotul doreste divortul si o ameninta ca ii ia copii pentru ca ea nu are venitul deajuns de mare. El are o relatie extraconjugala si e violent cu sotia sa. El a apelat la un avocat si o preseaza zilnic sa plece si sa lase copiii..E disperata . E posibil sa se desfaca casatoria pe teritoriul altui stat decat Romania? Daca da ce ar trebui sa faca biata fata ca sa nu isi piarda copiii? Daca vine cu copiii in Romania ar fi mai bine?,desi copiii merg la scoala acolo..Va rog un sfat si va multumesc frumos..
Trebuie sa solicite desfacerea casatoriei in Romania si incredintarea copiilor .Sigur ca poate sa plece cu copiii numai ca trecerea dintr-o tara in alta inainte de incredintarea minorilor nu se poate face decat cu consimtamantul sotului. Nu ati precizat unde s-au casatorit, unde au locuit , daca certificatul de casatorie e transcris in Romania precum si certificatele copiilor . Daca vrea sa ramana aici poate veni cu copiii . Sotul va fi obligat la pensie pentru minori Chiar daca ea nu are venituri, probabil ca se va angaja, dar si sotul este obligat la intretinere.
Sunt casatoriti in romania si ei si copii sunt cetateni romani. Deci e posibil sa vina cu copiii in tara? Si sigur ca sotul probabil se foloseste de avocat ca sa o dispere si mai mult.Deci el nu poate deschide divort in Grecia? O minte? Singura modalitate legala de a divorta este ca el sa deschida divort aici in Romania?
poate nu e indicat sa vina in romania daca are un serviciu bun acolo, rostul ei, mai ales ca si copii ar fi mutati cu scoala.. poate actiona acolo in judecata sotul pt divort, incredintare copii si pensie. poate acolo ca femeie cu copii are ceva mai multe drepturi. ar fi bine sa consulte un avocat acolo.
doamna draga va spun din proprie experienta- deci eu ma-m divortat in spania, am solicitat un avocat care sa ocupat de tot ,am si eu un copil si aici sant mult mai multe drepturi,nu poate sa va ia copii, si mai ales el trebuie sa va plateasca o pensie alimentara,in strainatate nu li se ia copii la mame,indiferent de venitul pe care il are(dv ati spus ca muciti acolo) deci aveti cu ce sa intretineti copii. santem in UE si se poate divortul si in strainatate chiar daca santem roamanii. va mai pot spune ca eu am solicitat un avocat din oficiu pt ca nu munceam si fratele meu si-a luat angajamentul ca va avea grija de copil si de mine,deci sant divortata si am si copilul,si el trebuie sa imi plateasca o pensie in toata luna. sper sa va rezolvati situatia, salutari
Divort cu minor
dulcedor
buna ziua
va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)