avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

Buna ziua!
Am un copil minor iar sotul are o amanta de vreun an de zile.Am incercat sa rezolvam problema , dar el nu poate renunta la ea si am decis sa divortam.El este de acord sa-mi lase mie copilul, sa-mi lase bunurile, sa-mi lase sa port si numele lui de familie, dar vrea sa plece din tara si nu stiu cum sa fac.Intrebari:
1. Este posibil sa divortam prin acordul sotilor , chiar daca avem un copil minor?
2.Este posibil sa facem partajul prin acordul sotilor, fara ca el sa nu primeasca numic?Precizez ca avem doua imobile dar si datorii in banci de 100.000 de euro.Eu as vrea sa vand un imobil si sa dau banii la banca.
3.Daca el pleaca din tara in cateva zile, eu cum sa mai procedez cu acest acord?Sa fac cererea maine, poimaine si s-o depun impreuna cu el?
4.Cum sa fac partajul-impreuna cu cererea de divort sau dupa divort?Cum e mai ieftin ca sunt falita.
Va rog respectuos sa-mi dati un sfat ,pentru ca sunt disperata.El pleaca si ma lasa si cu banca , si cu copil si nu stiu cum sa mai fac.
Va multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: ContSters166582 , utilizator 23:33, 7 Decembrie 2010
1. nu, pt. ca aveti copil
2.da, dar partajul se face dupa divort si puteti incheia o tranzactie si la notar. Sau in instanta dar taxa de timbru e 3% din bunuri
3. costa la fel
a, pct. 3 era cu plecarea
introduceti cererea si luati nr. de dosar, cu el mergeti la notar ca sotul sa dea procura speciala sa-l reprezinte cineva in dosar
Multumesc pentru raspuns!
O cunostinta mi-a spus ca s-a modificat codul familiei si se poate si daca ai copil minor sa divortezi prin acordul partilor.Dar nu stia daca a intrat inca in vigoare modificarea sau va intra de la 1 ianuarie2011.
da, se poate divorta prin acord, dar doar la judecatorie in cazul dvs..Judecatorul ia act de acest acord si ramane sa judece in continuare capatul de cerere referitor la incredintarea minorului si la stabilirea pensiei de intretinere.
1. prin cererea de Divort se solicita desfacerea casatorie din culpa comuna fara motivare ..cand sunt copii minori nu exista acordul partilor
2. incredintarea minorului
3. pastrarea numelui
4 . Fcaeti o tranzactie pprin care toate bunurile intra in proprietatea dvs
5 . sotul dv sa -i lase procura unui avocat sau cui doreste prin care sa arate ca il imputernicetse sa-ll reprezinte in cauza de divort si la semnarea tranzactiei ..

Alte discuții în legătură

Cum pot divorta fara mari cheltuieli? bogzoiu costel bogzoiu costel sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord, copil minor alinaroxana alinaroxana Sunt casatorita de aproape trei ani, dar impreuna cu sotul meu am decis ca aceasta casnicie nu mai e viabila. Avem un copil minor, care nici macar nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)