avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot divorta fara mari cheltuieli?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot divorta fara mari cheltuieli?

sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap din cosmarul asta.va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:52, 9 Noiembrie 2009
Puteti divorta prin consimtamantul partilor, faceti o cerere impreuna cu sotia, semnati amandoi si mergeti tot impreuna la presedintele instantei ( judecatoria din raza teritoriala unde domiciliati) si o depuneti. La cerere atasati o tranzactie prin care va intelegeti amiabil ca bunurile si copiii sa ramana la ea si stabiliti suma pe care sunteti dispus sa o platiti ca pensie alimentara.
Taxa de timbru este cam 35 lei. Vi se da termen de 2 luni in care aveti timp sa va "impacati", apoi la prima infatisare va sustineti intentia si va ramane in pronuntare.
Simplu si fara costuri.
Daca sotia nu vrea, mergeti singur si depuneti cererea la presedintele instantei, personal, dar va dura mai mult timp, depinde de cat se va opune sotia.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Introduceti actiunea de divort la Judecatoria unde sunteti arondat, timbrati cu 39 lei
actiunea de divort trebuie sa o faca un avocat.nu este atat de greu de divortat dar trebuiesc facute anumite probe.
Puteti divorta pe culpa comuna fiind vorba de 2 copii minori.Introduceti actiunea la judecatoria ultimului domiciliu comun.Specificati in actiune ca sunteti de acord ca, minorii ,sa-i fie incredintati mamei si sunteti de acord cu plata unei pensii de intretinere in favoare minorilor in cuanum de x lei.Vor fi audiati si minorii!Taxa de timbru 39 lei+o,3lei timbre judiciare.
succes!
divortul se poate intemeia pe culpa comuna a sotilor.
investiti instanta de judecata in a carei raza teritoriala sotii au avut ultimul domiciliu comun . daca nu ati avut domiciliu comun, instanta competenta este cea de la domiciliul paratei.
daca sotia nu este de acord cu divortulk solcitati desfacerea csatoriei din culpa exclusiva a sotiei .
specificati in cuprinsul actiunii ca sunteti de acord ca minorii sa fie incredintati mamei .
in ceea ce priveste partajul, va trebui sa incheiati o tranzactie pe care o depuneti la primul termen si o semnati amandoi in fata instantei ,
instanta va lua act de aceasta si va pronunta hotararea de expedient.
taxa de timbru in cazul actiunii de partaj este de 3% din valoarea partajabila .
in cazul tranzactiei , aceasta taxa se restituie integral .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)
Divort delia82 delia82 Buna ziua ! Vreau sa divortez de sotul meu, avem o fetita de 1 an si 4 luni, vrem sa divortam de comun acord, iar in privinta custodiei si pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)