avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire in caz de divort

Buna ziua,

Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort din culpa comuna fara motivatie. Avem un copil minor. Am cazut de acord sa obtina ea custodia copilului, iar partajul sa il facem dupa divort din lipsa banilor pentru taxa de timbru. Detinem o garsoniera care este cumparata cu credit ipotecar in timpul casatoriei.
Avocatul ei a spus ca in cazul in care divortam pierdem tot, garsoniera si inclusiv copila. Nelamurirea mea este de ce spune ca vom pierde copila?
Cel mai recent răspuns: UTILIZ , utilizator 08:01, 29 Martie 2010
nu stiu la ce se refera aceasta "pierdere". daca dv. si sotia ati cazut de acord asupre unui lucru avocatii ar trebui sa tina cont de acest lucru. instantele de judecata, de obicei, incredinteaza copilul mamei si acorda beneficiul folosintei locuintei, obligind tatal la plata pensiei de intretinere.
E foarte bine ca ati ales varianta unui divort civilizat, urmand ca si ulterior, sa gasiti de comun acord, cele mai bune solutii pentru fiica dvs. ( sa o intalniti, sa va interesati ambii parinti asupra viitorului ei si a tot ce are nevoie pentru a avea o crestere armonioasa care sa va bucure pe amindoi parintii, etc.)
Ati pierde tot, daca ati fi decazut din drepturile parintesti, ceea ce nu e cazul.
Nici garsoniera nu e pierduta, atata timp cat nici nu ati deschis partajul.
Eu cred ca nu ati inteles prea bine ce a vrut sa spuna colegul nostru avocat.:(
Din cate mi-a spus sotia i-ar fi spus avocatului ca dupa divort vom locui impreuna pana facem partajul. Intelegerea noastra este ca ea si copila sa ramana in garsoniera si sa preia plata creditului ipotecar, iar pe mine sa ma despagubeasca cu o anumita suma conform intelegerii noastre, eu urmand sa platesc pensia alimentara stabilita de instanta.
Este vreo problema faptul ca o sa locuim impreuna pana facem partajul sau nu?
Daca tot aveti cu cine va intelege, nu ar fi rau sa incheiati tot acum si o tranzactie referitor la partajarea bunurilor comune si sa prezentati aceasta tranzactie judecatorului. Platiti taxa de timbru la valoarea estimata a bunurilor ce le tranzactionati si solicitati instantei restituirea acesteia. Nu are sens sa amanati, deoarece nimeni si nimic nu va poate garanta ca, pe viitor, sotia nu se va razgandi referitor la partaj.
De vreme ce asa v-ati inteles cu sotia dvs.ca sa locuiti impreuna pana veti face partajul,atunci nu cred ca este nici un fel de problema.:)

Alte discuții în legătură

Vizita minora UTILIZ UTILIZ In actiunea de divort avocatul sotiei mele a trecut: - in temeiul disp. art.43 al.3 din c. fam in ce privesc drepturile parintesti, dorim ca vizitele la ... (vezi toată discuția)
Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca vs banca GabiPopa GabiPopa Am divortat de sotia mea in unma cu mai mullt de un an. Ne-am inteles in toate privintele, am facut o intelegere la notar si asa am pus capat proceseler de ... (vezi toată discuția)