avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Vreau sa divortez de sotia mea. Avem doi copii minori. Ea nu vrea sa accepte situatia dar eu nu mai pot acccepta sa traiesc cu ea. Imi asum vina, imi indeplinesc datoriile fata de copii dar cum pot divorta cat mai repede. Nici nu mai locuiesc acolo. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 18:52, 5 Ianuarie 2010
Buna ziua. Prea repede n u prea aveti cum sa divortati, va dura ceva timp, deoarece sunt 2 copii minori iar in privinta acestora va trebui efectuata si o ancheta sociala de catre Autoritatea tutelara , in plus, veti primi un termen de 2 luni pentru a va gandi sau , eventual , pana va impacati. Apoi, depinde , daca veti cere divortul din culpa comuna sau din vina sotiei.
Depuneti cererea de divort , motivata in fapt si in drept , mentionati si mijloacele de proba de care doriti sa va folositi , prezentati copie dupa certificatul de casatorie, dupa actul de nastere, de identitate, actele de proprietate , daca doriti si partaj in cadrul procesului de divort, precum si chitanta de plata a taxei de timbru. Bafta!
vad ca ati face orice sa scapati de aceasta casatorie. Suntti dispus sa va asigurati intreaga vina asupra destramarii acesti casatorii. Vreau sa avati in vedere un aspect foarte important; anume daca ceti formula o actiune de divort si veti arata ca dvs. sunteti de vina nici un judecator nu va pronunta desfacerea casatoriei potrivit C.fam si C.proc.civ.. De ce? pentru ca in situatia in care dvs. va asumati intreaga vina judecatorul va va respinge aceasta actiune.
Ori vina apartine amandorura ori vina este numai a sotiei.
Oricum aparatorul pe care o sa-l desemnati are va va comunice acest aspect.
In pralabil introducerii actiunii va recomand sa discutati cu sotia posibilitatea impartirii minorilor, cate unul pentru fiecare, sau ambii minori cine ii va lua pentru crestere si educare.
Probabil ca sotia va intelege seriozitatea demersului dvs. dupa ce va primi citatia de divort, moment in care sigur isi va schimba optica cu privire la problemele divortului si incredintarea minorilor,pensia de intretinere si programul de vizita privnd minorii.
Ancheta sociala este obligatorie in cazul incredintarii minorului fiind efectuata de serviciul din cadrul primariei de sector unde au stabilit deomiciliul minorii sau unde urmeaza sa-si schimbe domiciliul.
In rest, subscriu la cele mentionate mai sus de distinsa consilier.
Va doresc succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ciupikam ciupikam Buna ziua, Doresc sa inaintez actiunea de divort pe cale amiabila. Sintem despartiti in fapt dar minora rezultata din casatorie doar in luna AUGUST inplineste ... (vezi toată discuția)
Divort in romania? familie stabilita in sua, 2 copii minori mirela_21 mirela_21 Buna ziua, Fratele meu cu sotia si cei 2 copii ai lor(13 si 16 ani) s-au stabilit de un an in Sua(prin loteria vizelor), acum vor sa divorteze (sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Divort - minor nascut inaintea de casatorie- Bogdan28 Bogdan28 situatia este urmatoarea : minorul s-a nascut inaintea casatoriei. parintii momentan locuiesc in italia si vor sa divorteze rapid. in situatia in care fac ... (vezi toată discuția)