Buna ziua. Am cautat in subiecte un raspuns dar nu prea m-am lamurit. Stresul meu este ca sunt administratorul unui apartament (prin imputernicire notariala) proprietatea fratelui meu si al sotiei acestuia in care nu locuieste nimeni si care este liber de sarcini. De mai bine de jumatate de an acestia s-au stabilit in SUA...problema este ca dupa plecarea lor am aflat din corespondenta si i-am comunicat si fratelui meu (acesta habar nu avea) ca sotia avea deschis un descoperit de cont de 3000 ron pe contul de salariu deschis la BRD, (si un card de credit cu limita de 8000 ron de la CETELEM rezultat in urma unor cumparaturi in rate -achitate), ambele conturi "rase" ca sa zic asa nici macar nu a lasat bani in cont macar pt dobanzi si comisioane. La CETELEM se pare ca a mai depus ceva mama ei si nu au venit inca somatii sau notificari dar Brd-ul a pasat datoria unei firme de recuperare SC KRUK International SRL care a trimis o notificare de plata prin care se solicita achitarea sumei de 3800 ron pana la data de 20.10.2009 intr-un cont specificat deschis la BRD. Asta nu s-a intamplat pt ca ei nu au bani(mai mult se pare ca s-au separat iar fratele meu nu este dispus sa-i plateasca datoriile), nici eu sau parintii nostrii nu ne permitem achitarea datoriei.
As vrea sa stiu , pt ca ma gandesc ca acesta firma nu se va limita doar la notificari, este in pericol acest apartament?
Daca se va ajunge la executare silita se poate duce la bun farsit aceasta actiune chiar daca proprietarii nu sunt in tara?
Ar fi o solutie vanzarea apartamentului care este singurul lor bun, (eventual cuiva din familie) doar ca sa nu existe bunuri pe numele lor la o eventuala executare silita?
Inca nu a fost nevoie sa ma folosesc de procura de administrare(desi acolo scrie ca ii pot reprezenta in fata instantelor judecatoresti daca e cazul) si nici n-as vrea sa se afle pt ca ma gandesc ca ma vor hartui pe mine fiind administrator.
Va multumesc
Problema e ca acele datorii vor creste zilnic, pana la stingerea lor prin plata. Ceea ce e mai dificil de inteles e atitudinea dvs., cum sa faceti ca datoria sa nu o plateasca nimeni chiar daca au fost luati acei bani si cineva i-a folosit.:(
Intai, trebuie lamurita problema in familia debitoare si daca sotii nu doresc sa mai convietuiasca impreuna din varii motive si doar sotia a cheltuit banii imprumutati, se poate deschide in tara , in baza unor procuri speciale, divort si partaj, unde veti vinde apartamentul si banii se vor imparti intre cei doi soti. Sotia cheltuitoare isi va achita datoria proprie ( la partaj trebuie incluse si acele credite).
Nu m-am facut inteleasa, scuze, aveti dreptate, personal sunt de parere ca datoriile trebuie platite (si eu am rate la banci si le achit cu prioritate... )n-am vrut sa par ca am atitudinea aceea de care spuneti. Pe mine ma intereseaza o solutie de moment pentru ca stiu ca nu exista sanse ca acele datorii sa fie platite foarte repede si daca ei vor hotari sa divorteze asta este o problema de durata mai ales ca sunt in alta tara si cred ca si asta costa...si pana atunci risca proprirea apartamentului care este bun comun.Acum mi-am dat seama de ce cumnata mea a insistat sa-l vanda inainte de a pleca din tara iar fratele meu nici n-a vrut sa auda. Pe mine ma doare pentru fratele meu pt ca stiu ca el n-a lasat nici o datorie pe numele lui (si probabil nici n-ar fi plecat daca stia de datoriile ei- a renuntat la un servici bine platit aici pt visul ei de a emigra si sunt si 2 copii la mijloc). I-am sugerat cumnatei mele sa ia legatura cu bancile respective (prin internet macar daca nu-si permite telefonic) ca sa se vada ca are interesul de a plati si de a gasi o solutie dar ea a ales varianta "mutului"
Acest apartament mi-a fost lasat in grija si sunt stresata ca nu pot sa fac nimic sau sa-l ajut macar cu un sfat si m-as simti oarecum vinovata daca se va ajunge sa-l piarda in favoarea bancii. Deci ce pot face ? sa astept in continuare notificarile de la banci poate vor mai trece cateva luni pana se ajunge la proprire si intre timp ea isi va putea plati datoriile?
vinde apartamentul cat mai repede daca este degrevat de sarcini. daca soc. de executare apuca sa inregistreze sechestrul la registrul de carte funciara nu mai poti face nimic. de obicei astia inregistreaza din timp sechestrul
Succesiune
mihaelaciocarlan
buna ziua. fratele a decedat (nu are descendenti,parintii decedati ),iar eu doresc deschiderea succesiunii. cumnata mea a scos in 10 minute de la deces banii ... (vezi toată discuția)