avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri omise de la masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri omise de la masa succesorala

eu si sora mea suntem mostenitoare alaturi de sotia fratelui meu (fara copii )
cumnata noastra a deschis succesiunea la notar si a trecut doar apartamentul
unde si locul de veci din cimitir . Bunurile din apartament , doua masini si actiunea la FPS a fratelui nu sunt trecute .Cumnata sustine ca bunurile au fost aruncate de ea iar masinile si actiunea FPS le-a vandut fratele meu . Nu permite accesul unui expert in casa pentru a stabili valoarea apartamentului .
A trecut la cheltuieli sume ce au fost neplatite si dupa ce fratele a fost plecat din casa si chiar dupa deces. Are pretentii sa platim datoriile dar nu doreste sa ne dea nimic din valoarea casei si locului de veci .
Am spus la notar dar nu a luat in seama cererile noastre .
M-a sfatuit cineva sa fac reclamatie la procuratura ori judecatorie , sa se dea ordonanata presedintiala in care sa fie obligata cumnata sa treaca toate bunurile .
Eu si sora am fi lasat totul pentru cumnata , dar cand fratele nostru s-a imbolnavit ea l-a parasit si nu merita .
nu dorim sa mergem prin tribunale ca suntem pensionare si nu am avut de a face cu procese si nici nu avem bani pentru avocati . traim fiecare din pensii.
Va rugam sa ne sfatuiti ce putem sa facem
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 21:52, 2 August 2014
N aveti alta solutie decat sa mergeti in instanta....daca nu, renuntati la mostenire in favoarea cumnatei.
Regret sa va spun ca dupa cum descrieti lucrurile numai in instanta va veti rezolva litigiul cu cumnata! Acum sfatul, singurul si cel mai bun: angajati-va un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref la cesionare loc de veci.in urma decesului parintilor,eu ... reva reva ref la cesionare loc de veci.In urma decesului parintilor,eu si sora mea am mostenit locul de veci (dublu)al parintilor,pentru care am facut certificat de ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)