avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supliment mostenire cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supliment mostenire cont bancar

Buna dimineata, LA MULTI ANI TUTUROR DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR . Am dezbatut o succesiune in care nu au fost trecute conturile bancare ale decedatului . sotia decedatului nu a vrut sa stiu de acei bani . eu in calitate de sora cum trebuie sa procedez pt a vedea cati bani are defunctul frate ? mentionez ca banii nu sant trecuti in CF DE MOSTENITOR. si inca o intrebare : daca cumnata a umblat la bani stiind PIN ce se poate intampla (ea nefiind imputernicita , avand la randul ei alt cont separat ) ?mutumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
pasalegaviorela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 8 Martie 2014
Cu certificatul de mostenitor care va legitimeaza calitatea, va adresati bancii la care sunt depusi banii si solicitati un extras de cont de la data decesului fratelui pana la zi.

In functie de ceea ce veti observa acolo veti si actiona.

Daca sotia si-a insusit banii din cont atunci puteti solicita aducerea lor la masa succesorala, fiind posibil ca sotia sa fie inlaturata de la mostenirea acestor bani daca existenta lor a fost ascunsa de ceilalti mostenitori.

Ramane in discutie natura juridica a acestor sume de bani, adica daca au regimul unor bunuri proprii sau comune.
doamna avocat santeti minunata si impreuna cu alti colegi m-ati luminat in multe situatii. cumnata a scos bani din contul fratelui desii ea avea alt cont separat (eu am contractele amandurora aduse de frate inainte de a deceda deci as putea face dovada ca aveau amandoi conturi separate fara a permite unul altuia accesul ).in aceste conditii s-ar mai putea numi bani comuni sau proprii ? celelalte bunuri au fost dezbatute si au ramas decat banii . astept raspuns si va multumesc .
Mesaje reeditate

@ pasalegaviorela
Data post: Sambata, 8 Martie 2014, 13:50
Subiect: un sfat , va rog frumos

buna ziua . am incheiat dezbaterea succesiunii fratelui decedat in instanta printr-o tranzactie (am convenit cu cumnata mea unde i-am lasat aproape totul ). insa am aflat de la ea de existenta unui cont bancar la care m-a rugat sa-i semnez ca nu mai doresc nimic . daca eu as dorii sa dezbat acest supliment bancar as reusii fara avocat tinand cont ca ea a ascuns acest cont la masa succesorala in care s-au dezbatut celelalte bunuri ? multumesc pt ajutorul acordat de fiecare data .

===

Puteti face acest lucru su fara ajutorul unui avocat.

p.s.
Nu mai deschideti topicuri noi care au legatura cu topicul deja deschis pe acelasi subiect de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)