va multumesc mult de tot pentru raspuns !! este foarte bine spus ca macar acum la sfarsit ar trebui sa "investeasca " un pic de atentie in aceasta privinta a contabilitatii , numai ca de obicei nu mai au bani pentru refaceri si unii avocati ii invata ca daca tot intra in faliment la ce sa mai dea banii pe refacere . nu sunt avocat insa ma gandesc ca totusi nu este chiar asa de simplu sa ai niste balante vai de mama lor si sa nu ti se intample nimic , sa se lichideze firma si sanatate si drum bun .... caci altfel toata lumea nu ar mai face contabilitate si le-ar baga asa in faliment...
am vrut doar sa ma asigur ca din experienta dvs lucrurile nu stau chiar asa .
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : sunt contabil si am fost intrebata de un potential client care este in insolventa - primul termen este peste o saptamana - daca este mai bine sa mearga in continuare cu insolventa - plan de reorganizare - sau ar fi mai indicat falimentul in conditiile in care contabilitatea lui este praf facuta in sensul ca balantele au niste anomalii grave in ele , are datorii mari la stat si si la furnizori , dar la ei nu foarte mari; si daca mai are rost sa isi refaca contabilitatea in oricare din cele doua cazuri. Mentionez ca persoana care i-a facut contabilitatea nu mai este de gasit si ar trebui sa il ajut eu cu refacerea daca se mai merita sa o faca , el nemaidorind sa salveze aceasta firma.