avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate alin_panduru

Activitate alin_panduru

Buna ziua,

In data de 17.10.2014 am fost lovit de o caruta condusa iresponsabil. Politia a venit la fata locului si au constatat ca cel vinovat este carutasul, acesta pe langa faptul ca nu a acordat prioritate a consumat si bauturi alcolice (echilotestul arata 0,27). Din procesul verbal intocmit de politie reiese ca acesta a fost amendat cu 1350 lei si trebuie sa ma despagubeasca pentru reparatia masinii.

Cum trebuie sa procedez in acest caz? Cum imi pot recupera banii de la persoana vinovata? Cat timp dureaza un proces daca ajung la executare silita si cam ce costuri ar implica din partea mea? Ce acte trebuie sa depun la tribunal?

Astept urgent raspunsul dumneavoastra.
Răspuns la discuția problema asigurare Generali
Cei de la Generali au luat legatura cu cei din Germania si acestia spun ca polita nu este valabila deci probabil este falsa.
problema este ca pe polita nu este scris decat data de cand si pana cand este valabila, seria de caroserie si numarul de innmatriculare al autoturismului fara nume de persoana.
Nu aveam nici un motiv sa ma duc la politie cu o polita de asigurare falsa fiind constient de acest lucru nu credeti.
am contactat comisia de supraveghere a asigurarilor sa mai verifice si ei inca o data in Germania valabilitatea politei.
acum 1 an de zile am achizitionat un autoturism adus din germania cu asigurare valabila 1 luna de zile la Generali. la 1 saptamana fiind incepator am lovit putin in parcare o masina a unei vecine. am mers la politie, la firma de asigurari sa deschis dosar la firma Generali si apoi doamna a mers la service cu masina. pentru ca cei de la asigurari nu dadea nici un semn de viata am hotarat impreuna cu pagubita si cu cei de la asigurari sa platesc dauna urmanad sa primesc banii de la cei de la asigurari.
dupa nenumarate incercari am aflat in cele din urma ca polita de asigurare este falsa.
intrebarea mea era daca pot sa recuperez banii de la cel de la care am cumparat masina ?
ps. masina am putut sa o inmatriculez fara alte neplaceri ulterioare.