acum 1 an de zile am achizitionat un autoturism adus din germania cu asigurare valabila 1 luna de zile la Generali. la 1 saptamana fiind incepator am lovit putin in parcare o masina a unei vecine. am mers la politie, la firma de asigurari sa deschis dosar la firma Generali si apoi doamna a mers la service cu masina. pentru ca cei de la asigurari nu dadea nici un semn de viata am hotarat impreuna cu pagubita si cu cei de la asigurari sa platesc dauna urmanad sa primesc banii de la cei de la asigurari.
dupa nenumarate incercari am aflat in cele din urma ca polita de asigurare este falsa. intrebarea mea era daca pot sa recuperez banii de la cel de la care am cumparat masina ?
ps. masina am putut sa o inmatriculez fara alte neplaceri ulterioare.
Polita RCA era pe numele vinzatorului?Ce fel de "fals" ati aflat si cum/de la cine?
Asiguratorii isi asuma politele cu probleme emise de intermediari (prin lege) si recupereaza sumele platite ca dauna de la vinovati.poate dati detalii despre falsitate.
Cei de la Generali au luat legatura cu cei din Germania si acestia spun ca polita nu este valabila deci probabil este falsa.
problema este ca pe polita nu este scris decat data de cand si pana cand este valabila, seria de caroserie si numarul de innmatriculare al autoturismului fara nume de persoana.
Nu aveam nici un motiv sa ma duc la politie cu o polita de asigurare falsa fiind constient de acest lucru nu credeti.
am contactat comisia de supraveghere a asigurarilor sa mai verifice si ei inca o data in Germania valabilitatea politei.
"Fiecare Birou convine, în pofida tuturor dispozitiilor contrare prezentei Conventii, ca toate certificatele de asigurare pretinse a fi eliberate sub autorizarea sa si pretinse a fi completate corespunzator pentru a fi folosite în tara celeilalte parti, chiar daca erau false sau modificate ilegal, vor fi considerate, în aplicarea acestei Conventii, ca certificate de asigurare valabile numai cu conditia ca guvernul acelei tari sa mentina în vigoare un sistem care obliga prezentarea unui certificat de asigurare de catre automobilistii straini".
am dat un extras din Conventia Interbirouri Carte Verde, aplicabila in cazxul dvs.
Nu trebuie sa va intereseze faptul ca acea asigurare e falsa, produce efecte, odata ce s-a produs accidentul, urmand ca tara unde s-a eliberat acea polita, sa elucideze conditiile in care s-a eliberat documentul.
Conventia este aplicabila chiar si in cazul in care "polita" se demonstreaza a fi o copie masluita pe calculator?Chiar atunci cand posesorul nu prezinta si documentul de plata original(valabil) sau si acesta este tot o facatura ce nu are nicio legatura cu emitentul?
Cred ca ar trebui explicat mai in amanunt ce inseamna falsa (serie neidentificabila/nerecunoscuta,dublura modificata, suport fals, prima neincasata,dol completare, etc)
Furt masina
madalina15
Daca mi-a fost furata masina in Germania ce ar trebui sa fac?
Am Casco la masina si in contract scrie ca trebuie sa ma despagubeasca in caz ca mi se fura ... (vezi toată discuția)
Problema rca
cornel_marius
Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)