avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism fara acte

Buna! Am o problema destul de mare...Am achizionat un autoturism de la un cetatean roman, care nu avea dreptul de proprietate asupra acelui autoturism. Respectivul l-a achizionat din Germania cu actele anulate/invalide, iar acesta mi-a vandut mie autoturismul cu acele acte. Nu avea numerele de Germania pe masina, nu avea contract de vanzare cumparare intre el si proprietarul din Germania, si nu erau complete actele pe care dansul mi le-a dat... Pe romaneste, am luat o mare teapa, nestiind nimic despre cumpararea unei masini din Germania... Dar, dupa ce am scos numerele rosii( cum le-am primit, nu se stie), am fost bineinteles la RAR, unde am aflat ca actele nu sunt valabile. Am incercat apoi sa stau de vorba cu domnul de la care am cumparat masina, sa ii dau posibilitatea de a ne intelege amiabil, adica sa imi dea banii inapoi si sa ii dau masina, dar fara niciun rezultat. Dupa ce am vorbit 3zile despre bani, mi-a spus ca imi aduce actele din Germania, doar sa mai am putina rabdare... L-am mai lasat 2 zile, dupa care nu a mai raspuns la telefon si am mers la politie sa depun o plangere pentru inselaciune.... Domnul Director, de la Directia de Inmatriculari, mi-a spus ca e posibil ca cei de la parchet/ procuratura, sa imi dea o hotarare prin care sa pot inmatricula masina, si ca banii nu o sa ii mai recuperez. Domnul de la politie, cu care am stat de vorba si la care am depus plangerea, la fel mi-a spus , ca nu exista posibilitatea ca eu sa imi recuperez banii... Dupa toate "teoriile" pe care le-am auzit, as dori cateva raspunsuri de la un avocat care s-a mai confruntat cu o astfel de problema...Ce se poate intampla in acest caz, daca am posibilitatea si cand sa imi mai recuperez banii si, eventual, daune morale, daca ii se va intocmi dosar penal si va face niste ani de puscarie pentru inselaciune, fals in acte si uz de fals, si vanzarea unui bun care nu ii apartine, daca exista posibilitatea ca dupa incheierea procesului sa pot inmatricula masina ( desi ma costa foarte multi bani ( in jur de 1000euro),pentru ca nu e in regula nici mecanic, daca dureaza mult un astfel de proces pentru ca eu am valabilitate pentru numerele rosii pana in 24.09, si trebuie sa ma mut din Bucuresti zilele acestea... Daca e cineva aici, care ma poate ajuta, si daca e necesar, vin si la cabinet sa stam de vorba, eu va multumesc foarte mult pentru ajutor anticipat!! Un weekend minunat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2017
BiankaDobrosavljevic, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:00, 29 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita daune in cazul in care promovati actiune civila impotriva vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme acte masina atomix60 atomix60 Buna ziua, am cumparat o masina de la \\\\"un prieten\\\\". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto emma7419 emma7419 buna seara ! in data de 1.07 am cumparat un opel astra break 2008 ( cu nr rosii de germania valabile pana pe 19.07) ,din piata auto din Cluj de la V.A ... (vezi toată discuția)