avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vanzatorul nu imi da certificat fiscal
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vanzatorul nu imi da certificat fiscal

buna ziua.
am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita.
masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja primul rand de numere rosii scos, inca valabile, pe numele acestui domn, de la care am cumparat eu, si care m-a asigurat ca el e proprietarul, si el a adus-o din germania.
am batut palma, si am plecat sa facem actele. acolo ne-am uitat pe actele masinii pe breef, si am vazut la detinator ca era trecut alt nume pe breef, nu cel al domnului de la care am cumparat masina. ni s-a explicat ca acela a fost doar soferul care a adus-o in tara , si ala nu are nici o treaba.,, contractul de cumparare a fost intre domnul din bistrita si neamtul care a vandut-o, si ca ala conteaza, pe breef e trecut numele soferului , care nu are nici o treaba.
am intrebat si acolo la ghiseul care intocmea contractul de vanzare -cumparare, si am zis ca noi o sa inmatriculam masina in judetul suceava, daca nu o sa fie vreo problema ca nu e trecut pe breef actualul proprietar.am fost asigurati ca e ok, nu e problema.asadar , am facut contractul de v-c domnul din bistrita vanzator, eu din suceava -cumparator. am semnat, am dat banii, am luat masina si am venit cu ea la suceava.
cand au expirat numerele rosii, am fost aici in suceava, sa vedem cum scoatem al doilea rand de numere rosii, sa putem circula pana vom face RAR-ul, iar aici ni s-a explicat ca nu o sa putem cu actele astea sa inmatriculam masina in Suceava deoarece trebuie alt contract de v-c , facut intre cel din bistrita si cel care era trecut in breef(soferul)- care e din zalau-salaj, si deasemena contractu de v-c intre asta din zalau si neamtul care a vandut-o. si de la el o sa trebuiasca si cert. fiscal de la primarie, si de la cel din bistrita. problema este ca am luat legatura cu domnul din bistrita si i-am explicat situatia, si el incearca sa il convinga pe cel din zalau sa ne dea fiscalul sa putem inscrie masina.
problema e ca ala din zalau are datorii la primarie, si nu vrea sa ne dea fiscalul, pe motiv ca numai in suceava este asa ceva, in restul tarii nu se cere fiscalul si de la primul proprietar (sau sofer- cum au zis ei)numai in suceava se cere asa- suceava fiind singurul judet din tara unde e "moda " asta .
cum as putea proceda in situatia asta sa pot inscrie masina, sau sa ne recuperam banii- domnul din bistrita de la care am luat-o (care pana la urma cred ca a fost un intermediar), vrea sa ne ajute, el ne da fiscalul pentru el, dar nici el nu stia ca la Suceava se cer alte acte decat in restul tarii, si el insista la cel din zalau sa ne dea fiscalul(noi nu il cunoastem pe domnul de la zalau)-am reusit sa obtinem doar o copie de la buletinul lui.
masina are programare in rar peste 10 zile. ce ma sfatuiti, legal vorbind, si de ce in suceava e altfel la inmatriculari auto decat in restul tarii? astept raspunsurile dv. eventual cine a mai trecut prin asa ceva....
Cel mai recent răspuns: Gheorghita 1973 , utilizator 15:02, 28 Octombrie 2017
Daca amiabil nu solutionati,ramane varianta actionarii in instanta a detinatorilor auto care refuza depunerea documentelor in baza carora sa puteti incheia documente legale de tranzactionare bun mobil
Buna as fi curios cum ai rezolvat pana la urma problema,ca eu ma cam aflu intro situatie similara multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto a_lorin2001 a_lorin2001 Buna ziua,vreau sa ma lamureasca cineva si pe mine.Am cumparat o masina cu nr provizorii de ms de la un cetatean din targu mures.Pe briful masinii apare alta ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa mai procedez!!! turculetcatalin turculetcatalin Am cumparat un autoturism import Germania de la o persoana din Iasi, am facut contract de vanzare cumparare si am primit si fiscal de la aceasta, surpriza a ... (vezi toată discuția)