avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt masina

Daca mi-a fost furata masina in Germania ce ar trebui sa fac?
Am Casco la masina si in contract scrie ca trebuie sa ma despagubeasca in caz ca mi se fura masina
Mentionez de asemenea ca am depus o plangere si in Germania acum 4 luni, dar nimic..
Ce sa fac acum?Sa dau Casco in judecata?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 09:11, 3 Februarie 2012
ati deschis dosar de dauna la firma de asigurare care a emis polita CASCO? ati depus si documentele emise de catre politia germana privind existenta reclamatiei de furt?
nu am deschis niciun dosar de daune ca nu am stiut ca asa trebuie..actele pentru a deschide acest dosar mi le spun cei de la asigurari?sau cum se procedeaza?
Iar cu privire la documentele emise de politia germana, va referiti la plangerea pe care am facut-o sau trebuie sa-mi dea cei de acolo vreun document?
Luati legatura URGENT cu cei de la asigurari. In mot sigur, in contractul Casco, exista un termen in care trebuia sa anuntati furtul masinii. Daca ati depasit acest termen e posibil sa nu mai aveti sanse de recuperare a contravalorii masinii.
Ca documente va trebuie in copie urmatoarele: polita casco, cartea de identitate a celui care declara furtul si a proprietarului masinii (daca sint persoane diferite).
In schimb va trebuie in original: carte identitate masina, certificat de inmatriculare. Si toate cheile masinii.
Va mai trebuie si dovada declararii furtului eliberata de Politia din Germania (nu stiu daca original sau copie).
Bafta
slabe sanse de a recupera banii daca au trecut 4 luni de la data furtului si dvs nu ati deschis dosarul de dauna.
In contractul de asigurare Casco aveti prevazut un termen in care trebuie sa anuntati dauna sau furtul autoturismului. De regula acesta variaza in functie de sociatatea de asigurari si este in general intre 24 si 72 de ore.
Daca pana la aceastadata nu ati anuntat societatea, adica nu ati avizat dauna, nu mai aveti sanse sa varecuperati nimic. In mod normal daca deschideati dosar de dauna acestia erau obligati sa va despagubeasca dupa 3 luni de la data evenimentului in functie de rezultatul cercetarilor.
Nu pot decat sa clasific pe cel care v-a intocmit polita ca fiind un "adevarat maestru" in domeniul asigurarilor daca acesta nu v-a adus la cunostinta macar minimile prevederi privind acoperirea si excluderea din asigurare. Asa ceva..... extraordinar.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt auto casco bcr coleaalexandru coleaalexandru Buna seara, Am si eu o probleme , mi-a fost furata masina cu talonul in ea si as dori sa stiu si eu ce sanse mai am sa obtin banii de la casco??? ... (vezi toată discuția)
Furt autoturism Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius In urma furtului unui autoturism, inregistrat la organele de politie, s-a deschis dosarul de dauna unde s-au depus toate documentele solicitate. Dupa 60 de ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)