avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt autoturism

In urma furtului unui autoturism, inregistrat la organele de politie, s-a deschis dosarul de dauna unde s-au depus toate documentele solicitate. Dupa 60 de zile s-a depus si actul de la politie, iar dupa 3 zile s-a depus si cererea de despagubire.
Dupa ce a fost depusa cererea de despagubire firma de asigurari trimite o adresa in care solicita(in vederea solutionarii)cheile in original si autorizatia provizorie de circulatie valabila la data furtului.
Precizez ca autorizatia provizorie de circulatie a fost depusa la dosar fapt confirmat pana la urma de inspectorul de dauna, dar si la dosar este depusa si dovada eliberata de politie de ridicare a cheilor originale.
Cei de la asigurari pretind ca nu pot plati dosarul fara chei, chiar daca au la dosar dovada ridicarii de catre politie?
Cel mai recent răspuns: Matei Eugen Marius , utilizator 17:01, 27 Ianuarie 2011
Asa este . La toate societatile de asigurari aceasta clauza este inclusa in conditii...ca in cazul furtului autoturismului sa prezentati ambele chei.
In situatia asta ce pot eu face? Politia nu imi elibereaza cheile pana nu sunt gata cercetarile, care pot dura ani de zile.
Politia trebuie sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte ca un rand de chei se afla la dosarul de cercetare al evenimentului, pe care o depuneti la asigurator. Daca la dosarul deschis la firma de asigurari exista deja un astfel de document, atunci asiguratorul este obligat sa va despagubeasca.
La dosarul deschis de politie se regasesc ambele chei. Acestea au fost ridicate pe baza de dovada in vederea cercetarilor. Dovada de ridicare a cheilor este depusa la dosarul de dauna deschis de asigurator.
Documentul de la politie tine loc de chei daca ma pot exprima asa. Asiguratorul este obligat sa va despagubeasca si sa va puna sa semnati un document prin care va obligati ca in cazul in care se gaseste masina va obligati sa va prezentati la asigurator pt clarificari: fie restituiti banii si va luati masina , fie restituiti banii daca nu corespund cheile cu masinafie pastrati banii si cedati epava pt valorificare.

Alte discuții în legătură

Furt masina madalina15 madalina15 Daca mi-a fost furata masina in Germania ce ar trebui sa fac? Am Casco la masina si in contract scrie ca trebuie sa ma despagubeasca in caz ca mi se fura ... (vezi toată discuția)
Problema casco asiban - furt total alexgh alexgh Buna ziua! As dori sa va prezint urmatoarea situatie: La 20 iunie 2009 i-a fost furata masina prietenei mele (opel astra CC) asigurat la Asiban pt aprox ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco Kafeodorovici Kafeodorovici Buna ziua, As dori sa ma lamuresc intr-un aspect daca se poate. Pe scurt : De curand autoturismul meu a fost avariat ca urmare a unui furt si astfel am ... (vezi toată discuția)