avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare Casco

Buna ziua,

As dori sa ma lamuresc intr-un aspect daca se poate.
Pe scurt :
De curand autoturismul meu a fost avariat ca urmare a unui furt si astfel am fost nevoit sa apelez catre firma de asigurare casco. Astfel dupa ce a fost facuta constatrea daunei de catre asigurator a trebuit sa ma adresez unui service ce nu era in lista celor cu care colabora asiguratorul ( aveam nevoie de un service autorizat pentru a nu pierde garantia). Am platit reparatia urmand ca asiguratorul sa ma despagubeasca in baza contractului incheiat intre mine si asigurator.
Ceea ce m-a deranjat a fost faptul ca atunci cand am depus actele pentru despagubire am fost obligat sa depun facturile in original (facturi emise pe numele meu si nu pe numele firmei de asigurari) precum si chitantele. Am solicitat asiguratorului sa faca copii xerox si sa imi inapoieze originalele insa fara succes, deoarece aceasta era procedura lor.
Va rog sa imi spuneti daca este legal ca cineva sa iti retina facturile si bonurile fiscale originale atata timp cat tu le-ai achitat, deoarece as dori sa intocmesc o reclamatie in aceasta privinta.

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 17:00, 2 Noiembrie 2009
Pentru asigurator,facturile reprezinta dovada costurilor pe care le-a suportat(despagubirea acordata).
Procedura nu este singulara,niciun asigurator nu va accepta copii in acest caz.Parerea mea.
Ati achitat dv. dar ulterior aceasta suma v-a fost virata(sau urmeaza sa fie) in cont sau platita prin caserie.
Cu acele facturi nu va puteti inregistra in contabilitate,spre exemplu,cata vreme nu a fost o cheltuiala in ceea ce va priveste,raportandu-ne la despagubirea ulterioara.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Este ilegala nu retinerea documentelor in original de catre Asigurator, ci plata daunei pe baza unor copii ale documentelor originale.In momentul cand primiti decontarea acelor facturi, la ce va mai trebuiesc originalele?Pentru decontarea banilor platiti de dvs.?Depuneti numerarul in casa si stingeti datoria(avansul spre decontare) sau prin nota contabila daca ,despagubirea este platita in contul firmei.(in cazul in care autoturismul apartine unei p.j.)
De fapt, toate documentele depuse la dosarul de dauna trebuie depuse in original(mai putin autorizatia de reparatie/p.v. de accident al politiei care ajung la reparator).
Exista si o explicatie:decontarea cheltuielilor nu se poate face legal decat o singura data(pe baza originalului)
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
reclamatia o puteti face in cazul in care apreciati ca nu ati fost integral despagubit sau asiguratorul a tergiversat nejustificat plata daunelor.
In rest, depunerea actelor care dovedesc plata reparatiilor, in original, la asigurator, e legala.
Platitorul final trebuie sa faca plata in baza documentelor originale, fiind ilegala asa cum au sustinut colegii plata finala in baza unor copii. Deci asiguratorul va face plata in baza documentelor originale, urmand contabila dvs. sa stinga datoria in baza acesteia. Nu sunt contabil asa ca nu va pot da mai multe amanunte insa in cazul in care contabila dvs. nu stie sa faca acest lucru gasiti-va o alta contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Sa imi explice si mie cineva..........cum e cu acceptul de reparatie donigao donigao Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva in intelegerea unor termeni, sau bine bine zis a unor interpretari. Sunt intr-un proces cu un asigurator ptr o ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)