In data de 17.10.2014 am fost lovit de o caruta condusa iresponsabil. Politia a venit la fata locului si au constatat ca cel vinovat este carutasul, acesta pe langa faptul ca nu a acordat prioritate a consumat si bauturi alcolice (echilotestul arata 0,27). Din procesul verbal intocmit de politie reiese ca acesta a fost amendat cu 1350 lei si trebuie sa ma despagubeasca pentru reparatia masinii.
Cum trebuie sa procedez in acest caz? Cum imi pot recupera banii de la persoana vinovata? Cat timp dureaza un proces daca ajung la executare silita si cam ce costuri ar implica din partea mea? Ce acte trebuie sa depun la tribunal?
in baza acelui PV de contraventie trebuie sa il dati in judecata pe carutas pentru repararea daunelor masinii. Eventual sa aveti si un deviz informativ de reparatii de la o firma ca sa aveti idee cat sa cereti daune. Procesul se va rdesfasura relativ repede, dupaia cu obtinerea banilor cred ca va fi mai greu. Va trebui , daca nu se plateste de bunavoie, apelat la executare silita, care va depinde de bunurile pe care le are in proprietate carutasul.
Dar trebuie sa aveti in vedere ca in cazul in care dauna nu este foarte mare dar angajati un avocat ca cheltuielile lui sa nu fie mai mari ca daunele provocate. Ptr ca in caz de recuperare sio executare se poate dubla cheltuiala Dvs, iar sansele de recuperare foarte mici. E de gandit ce sa faceti!