avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carutas vinovat de producerea accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carutas vinovat de producerea accidentului

Buna ziua ,
in luna lulie pe 25 am avut un eveniment rutier neplacut , mai exact am intrat cu masina intr-o caruta care circula neregulamentar ( intrase pe sensul meu de mers de undeva de pe o miriste fara sa se asigure ) am tras stanga dar totusi am lovit cumva laterala carutei suferind avarii .
A venit politia a constatat , sa ajuns la concluzia clara ca vinovat e carutasul , CASCO nu am .. caruta nu are RCA :)
Intrebarea mea este urmatoarea : care este modalitatea legala de a-mi recupera bani pe care i-am platit pe devizul de reparatii .. care a fost destul de piperat

Vinovatul incearca sa se eschiveze si sa imi achite undeva la 20 % din suma cea ce nu pot accepta ( pana la urma sa plateasca cine a gresit ) eu daca ii "decedam" calul probabil ca ma alerga cu furca deja ...

Va multumesc pentru sfaturi ..
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:12, 27 August 2010
Formulati actiune in pretentii prin care solicitati
obligarea vinovatului sa va plateasca tot prejudiciul
pe care l-ati suferit in urma accidentului auto.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Daniel Coman, Avocat
Daca el intelege sa achite o suma, acceptati-o si , pentru diferenta, il puteti actiona in judecata, reducand in acest fel, costurile procesului ( taxa de timbru, expertiza, avocat).
In acelasi timp, asigurati-va ca veti avea de unde sa puneti in executare hotararea judecatoreasca, adica carutasul sa fie solvabil la finalul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire in caz de accident produs de o caruta dnanyssa dnanyssa Am o nelamurire legata de un accident moto produs din cauza unei carute. In fapt, ma deplasam cu motocicleta pe drum judetean, iar din sens contrar se deplasa ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima nedeclarata zenmi zenmi Buna ziua!Am mai postat aceasta problema,dar necunoscand cu exactitate faptele revin, cu rugamintea si in speranta ca cineva ma va putea sfatui sa procedez ... (vezi toată discuția)