Buna ziua ,
in luna lulie pe 25 am avut un eveniment rutier neplacut , mai exact am intrat cu masina intr-o caruta care circula neregulamentar ( intrase pe sensul meu de mers de undeva de pe o miriste fara sa se asigure ) am tras stanga dar totusi am lovit cumva laterala carutei suferind avarii .
A venit politia a constatat , sa ajuns la concluzia clara ca vinovat e carutasul , CASCO nu am .. caruta nu are RCA :)
Intrebarea mea este urmatoarea : care este modalitatea legala de a-mi recupera bani pe care i-am platit pe devizul de reparatii .. care a fost destul de piperat
Vinovatul incearca sa se eschiveze si sa imi achite undeva la 20 % din suma cea ce nu pot accepta ( pana la urma sa plateasca cine a gresit ) eu daca ii "decedam" calul probabil ca ma alerga cu furca deja ...
Formulati actiune in pretentii prin care solicitati
obligarea vinovatului sa va plateasca tot prejudiciul
pe care l-ati suferit in urma accidentului auto.
Daca el intelege sa achite o suma, acceptati-o si , pentru diferenta, il puteti actiona in judecata, reducand in acest fel, costurile procesului ( taxa de timbru, expertiza, avocat).
In acelasi timp, asigurati-va ca veti avea de unde sa puneti in executare hotararea judecatoreasca, adica carutasul sa fie solvabil la finalul procesului.