avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... somat de o firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

somat de o firma de asigurari

In noiembrie 2008 tatal meu a avut un accident rutier. Mai exact traversa cu caruta un drum european si a fost lovit de o masina. A necesitat 8 zile de spitalizare. Nu a depus nicio plangere impotriva celui care l-a lovit. Aucm este somat de o firma de asigurari sa plateasca daune de 107 milioane vechi pentru reparatia masinii. Nu avem banii necesari pntru a angaja un avocat
Ce trebuie sa facem cand mergem la tribunal, pentru ca noi nu suntem de acord cu acasta suma? Nici macar nu stim cum s-a facut expertiza masinii, de s-a stabilit suma aceasta . Nu trebuia sa se fi facut ancheta atuni cand s-a reparat masina?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:59, 14 Decembrie 2011
Din ceace ati scris este clar ca tatal dv. este vinovat de producerea accidentului. - este interzisa circulatia carutelor pe drumurile publice, vinovatie care s-a stabilit si de Politie printr-un act ( Proces-Verbal sau Anexa 2).
Masina a avut polita casco si de aceea asiguratorul, conform Legii 136/1995 - legea asigurarilor, asiguratorul are dreptul de a-si recupera banii de la dv.
Valoarea reparatiei s-a stabilit printr-un deviz de reparatii intocmit de service-ul care a reparat autov.
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat specializat pe accidente auto care sa ceara in instanta efectuarea unei expertize cu obiectiv: stabilirea valorii reparatiei iar dv. Fara avocat nu prea aveti sanse.
Sa aveti si un expert tehnic judiciar auto care sa va reprezinte interesle.
Dupa stabilirea valorii reparatiei puteti solicita ca plata catre societatea de asigurari sa se faca in rate.
Bafta

Fiind vinovat de accidentul produs nu aveati cum sa depuneti plangere impotriva celui care v-a lovit. Dauna va fi recuperata prin regres catre dumneavoastra. Nu puteti face altceva decat sa va asigurati ca suma acordata ca despagubire este reala si incercati sa ajungeti la un acord cu societatea de asigurari pentru a esalona plata.
Daca pana in acest moment nu ati fost contact de catre reprezentantii societatii de asigurari , primul lucru pe care trebuie sa il faceti , este sa solicitati ca acestia sa faca dovada concilierii directe .
In acest fel actiunea in instanta a acestora poate fi stinsa. Dupa acesta ar fi indicat sa purtati o discutie in vederea esalonarii platii, eventual printr-un angajament de plata certificat la notariat.
Astfel reduceti cheltuielile si nu veti plati decat dauna, nu si cheltuielile de judecata.

cleo_t a scris:

In noiembrie 2008 tatal meu a avut un accident rutier. Mai exact traversa cu caruta un drum european si a fost lovit de o masina. A necesitat 8 zile de spitalizare. Nu a depus nicio plangere impotriva celui care l-a lovit. Aucm este somat de o firma de asigurari sa plateasca daune de 107 milioane vechi pentru reparatia masinii. Nu avem banii necesari pntru a angaja un avocat
Ce trebuie sa facem cand mergem la tribunal, pentru ca noi nu suntem de acord cu acasta suma? Nici macar nu stim cum s-a facut expertiza masinii, de s-a stabilit suma aceasta . Nu trebuia sa se fi facut ancheta atuni cand s-a reparat masina?

Este adevarat ca este interzisa circulatia carutelor pe drumurile nationale. Acest fapt nu exclude obligatia conducatorului auto de a evita accidentul, daca avea aceasta posibilitate.
Daca la data accidentului nu ati obiectat nimic va fi mai greu sa o faceti acum, mai ales ca nu va permiteti un avocat. Tot ce va ramane de facut este sa incercati o discutie amiabila cu asiguratorul prin care sa cereti eslonarea platilor la o suma care sa va permita sa puteti plati. Eu am avut o astfel de situatie iar carutasul a platit timp de cinci ani rate cate 50 de lei pe luna dupa care a decedat si s-a stins litigiul, paguba ramanand in sarcina asiguratorului.
Din pacate tatal dvs. circula cu caruta pe un drum interzis, iar societatea de asigurari este indreptatita sa faca acest demers pentru recuperarea prejudiciului creat.Contactati un avocat cu experienta in asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Pb firma de asigurare oanaa11 oanaa11 Buna ziua, Am avut ieri un accident de masina cu daune mari, vinovatul fiind asigurat la [editat]. Masina mea are 3 ani vechime si sunt primul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)