avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate blahblah

Activitate blahblah

Am fost plecata o vreme si nu am primit decat prea tarziu o scrosoare de la fisc, in care mi se spune ca daca nu ma prezint in termen de 15 zile, imi va fistabilita din oficiu obligatia de plata pentru veniturile realizate (venituri independente).

Cele 15 zile au trecut. La ce amenda contraventionala ma pot astepta si cum se stabilleste din oficiu obligatia de plata? Adica primesc acasa o scrisoare ca am x de plata? Nu am timp sa ma duc la fisc iar la telefon bineinteles ca nu raspunde inspectorul...

Multumesc!
Răspuns la discuția chirias rau platnic
Multumesc!

Ulterior, cand voi inchiria altui chirias persoana fizica, pot cere garantii de bonitate (ex. adev. salariu etc.?)

In ceea ce priveste refuzul asociatiei de locatari de a-si da acordul pentru a inchiria unei firme - nu ma pot opune in nici un fel, nu? Daca ei nu sunt de acord, trebuie sa inchiriez unei persoane private?
In oct. 2006 am inchiriat apartamentul proprietate personala unei societati comerciale cu titlu de sediu reprezentativ. Au achitat chiria cu oaresce intarzieri, dar au achitat-o. Nu le-am cerut penalitati, desi ele erau prevazute in contract. In oct. 2007 am prelungit contractul pe un an, deci el a expirat in oct. 2008.

Pentru perioada iunie 2008-oct. 2008 nu am primit nici un ban de la chirias, pe motiv ca nu are, sa-l pasuiesc. Am platit impozit pe chiria pe care nu am primit-o. Aflandu-ma in strainatate mi-e greu sa il bat la cap si nici nu are bani sa-mi dea. Din noiembrie 2008 sta pe gratis la mine in casa (neprelungire contract) si imi datoreaza 3 chirii restante. De altfel contractul nici nu ar fi putut fi prelungit, pentru ca asociatia de locatari refuza sa-si dea acordul pentru inchirierea catre firme.

Ma intorc din strainatate in curand si vreau sa-l scot din apartament. Ce posibilitati am, cu cat mai putin conflict?

Inteleg ca trebuie sa-i trimit somatie scrisa. Cu cat timp inainte? Ce trebuie sa scrie in ea? Exista un model undeva?

Multumesc!
Andreea