avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Daneza26

Activitate Daneza26

Răspuns la discuția somaj
Bun....si atunci daca fac aceste contracte incepand cu luna viitoare pot beneficia de somaj incepand cu luna iunie,iulie? In CM voi avea 12luni lucrate din 24.
La Casa de Pensii stiu ca pot declara orice venit, in momentul in care voi face contractele cu Casa de Sanatate si AJOFM platesc in functie de venitul declarat la Casa de Pensii?
Daca sunt coasigurata va trebui sa mai fac un contractul cu Casa de Sanatate?
Am cam multe intrebari....dar daca nu te lovesti de astfel de probleme niciodata, slabe sanse sa ai unde le stii...
Va multumesc.
Demisie....din pacate....
Dar varianta cu contractul de somaj? Aveti ceva informatii legate de acest subiect?
Multumesc.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat...Sunt insarcinata, nu lucrez si nici nu sunt in somaj, deci nu voi primi indemnizatia pentru cresterea copilului. Urmeaza sa nasc in luna iunie 2010 si nu mai lucrez din luna august 2009; anterior acestei date am pe CM neintrerupt 9ani si 10luni.
Cum as putea intra in somaj?Incepand cu luna iunie sau iulie, august....
Din "cercetarile"mele de pana acum am dedus ca as avea 2 posibilitati:
-sa ma angajez cu CM pana in luna iunie si angajatorul sa ma dea in somaj;
-sa fac contract cu Agentia de somaj.
Nelamuririle mele sunt:
-daca ma angajez, angajatorul in ce conditii trebuie sa ma dea "afara" pentru a beneficia de somaj si daca acesta ar urma sa plateasca ceva pe perioada mea de somaj pentru mine;
-daca fac contractul pentru somaj cat timp trebuie sa decurga acesta pana la posibilitatea incasari indemnizatiei de somaj, ce suma trebuie sa platesc eu si daca ar avea vreo legatura si vechimea pe care ar trebui sa o cumulez pentru a depasi 10 ani de munca( pentru a beneficia de somaj 1 an si un procent mai mare la calculul acestuia...)
Va multumesc.
Răspuns la discuția Probleme indemnizatie
Ok....Multumesc frumos pentru ajutor....
Fara job am ramas in momentul in care s-a inchis punctul de lucru din Bucuresti, cand toti angajatii ne-am dat demisia. Sunt acasa din data de 24.07.09 si nu mi-am depus Cartea de Munca la Casa de Pensii imediat pentru ca nu mi-am imaginat ca voi ramane fara serviciu mai mult de 1 luna, datorita unui Cv foarte bogat si relevant pentru experienta acumulata.....iar bebe nu era in plan.......
Si uite asa am ajuns sa stau acasa de 3luni si un pic.
Cineva mi-a recomandat sa-mi depun CM la firma vreunei cunostinte care sa ma inregistreze retroactiv, dar mai greu de realizat.....
Chiar credeti ca mai am vreo sansa?
Multumesc......
Buna seara,
sunt un nou utilizator al acestui forum.....de aceea daca repet unele intrebari va rog sa ma scuzati.....
Problema mea:
Nu lucrez din data de 25.07.09;sunt insarcinata in 6 saptamani;tot interesandu-ma am aflat ca nu-ti poti '' baga'' cartea de munca, retroactiv la Casa de Pensii...contractul cu ei intra in viguare din momentul semnarii....Acum intrbarea mea, care poate parea purila, dar nu-mi vine sa cred ca dupa 10 de cotizare la stat, fara intrerupere, acum din cauze independente de noi si create de el [ statul Roman] sa nu beneficiezi de nici un ajutor din partea lui.....Asa ca daca vi se pare absurda, va rog sa ma intelegeti dar vreau neaparat acesti bani de la stat......Daca fac acum un contract cu Casa de Pensii si-mi platesc toate darile catre stat timp de 1 an, pot beneficia de indemnizatie dupa aceea? Chiar daca intre timp voi naste??????Asta insemnand ca bebe al meu sa aibe deja 3luni.....
Va multumesc.....