avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Probleme indemnizatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Probleme indemnizatie

Buna seara,
sunt un nou utilizator al acestui forum.....de aceea daca repet unele intrebari va rog sa ma scuzati.....
Problema mea:
Nu lucrez din data de 25.07.09;sunt insarcinata in 6 saptamani;tot interesandu-ma am aflat ca nu-ti poti '' baga'' cartea de munca, retroactiv la Casa de Pensii...contractul cu ei intra in viguare din momentul semnarii....Acum intrbarea mea, care poate parea purila, dar nu-mi vine sa cred ca dupa 10 de cotizare la stat, fara intrerupere, acum din cauze independente de noi si create de el [ statul Roman] sa nu beneficiezi de nici un ajutor din partea lui.....Asa ca daca vi se pare absurda, va rog sa ma intelegeti dar vreau neaparat acesti bani de la stat......Daca fac acum un contract cu Casa de Pensii si-mi platesc toate darile catre stat timp de 1 an, pot beneficia de indemnizatie dupa aceea? Chiar daca intre timp voi naste??????Asta insemnand ca bebe al meu sa aibe deja 3luni.....
Va multumesc.....
Cel mai recent răspuns: Daneza26 , utilizator 19:48, 6 Noiembrie 2009
Nu .... nu puteti, legea mentioneaza ca puteti beneficia de concediu crestere copil (ccc) numai daca aveti un stagiu de contributie de 12 luni "anterior datei de nastere a copilului"

Incercati totusi sa dati mai multe detalii despre situatia dumneavoastra poate se gaseste o solutie.

In primul rand cum ati ajuns fara job, de cand sunteti asa, beneficiati de somaj si alte informatii de genul acesta, fiecare dintre ele, particularizeaza speta si permite un tratament diferentiat.

Succes !
Ok....Multumesc frumos pentru ajutor....
Fara job am ramas in momentul in care s-a inchis punctul de lucru din Bucuresti, cand toti angajatii ne-am dat demisia. Sunt acasa din data de 24.07.09 si nu mi-am depus Cartea de Munca la Casa de Pensii imediat pentru ca nu mi-am imaginat ca voi ramane fara serviciu mai mult de 1 luna, datorita unui Cv foarte bogat si relevant pentru experienta acumulata.....iar bebe nu era in plan.......
Si uite asa am ajuns sa stau acasa de 3luni si un pic.
Cineva mi-a recomandat sa-mi depun CM la firma vreunei cunostinte care sa ma inregistreze retroactiv, dar mai greu de realizat.....
Chiar credeti ca mai am vreo sansa?
Multumesc......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata, dar fara loc de munca mariuca_25 mariuca_25 Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie: mi-am dat demisia de la locul de munca in luna mai a.c. (cu acordul partilor). La acel job am lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediul paternal Raluca Stoia Raluca Stoia Buna,sotul meu este jandarm,si avand in vedere ca urmeaza sa nasc i s-a spus la lucru faptul ca militarii nu beneficiaza de acest tip de concediu(5 zile pt ... (vezi toată discuția)