Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie:
mi-am dat demisia de la locul de munca in luna mai a.c. (cu acordul partilor). La acel job am lucrat 3 ani. Pana in prezent nu mi-am gasit un alt loc de munca si am ramas insarcinata. As dori sa stiu cum pot proceda pt a primi ajutorul acela de la stat, de 600 lei. Stiu ca se pot plati nite cotizatii din mana, dar nu stiu unde exact. De la Casa de Asigurari mi s-a spus sa merg la Casa de Pensii. In cazul meu va trebui platit si retroactiv.
Va rog, daca stiti, indrumati-ma, spuneti-mi ce e de facut.
Va multumesc!
sper sa ma insel si va doresc asa sa fie, poate s-a mai schimbat kegislatia intre timp cu toate ca nu cred si-mi pare rau sa va spun ca nu se prea poate face nimic -- au avut ei grija de asta -- din moment ce ati plecat cu demisie (mai bine cereati sa fiti data in somaj ca nu prindea rau) nu ati beneficiat de somaj si deci nu puteti folosi nimic in favoarea dvs. Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa faceti dovada ca ati lucrat un an ininte de a naste si dvs. nu mai aveti timp caci aveti aceasta pauza din mai pana in prezent. se pot plati asigurarile "de mana" dar asta nu va ajuta cu nimic deoarece veniturile trebuie sa fie impozabile...statul nu da bani ca platiti asugurari da bani doar daca vede ca ati facut bani...ca angajat sau firma...
__mai era o solutie dar cred ca nici aceasta nu va ajuta deoarece trebuie sa aveti continuitatea celor 12luni in momentul in care ati nascut---daca ati fi luat somajul nu mai era problema dar...---ma gandeam ca puteati sa va angajati la o firma de unde dupa cateva luni ori intrati in somaj de unde in concedii medicale..etc. etc.
__mai multe nu stiu...eu am fost foarte atenta la treaba asta...
__multa bafta si sper din tot sufletul sa ma insel sau sa nu fiu suficient informata!
In cazul in care m-as angaja, mai mult formal la o societate (deci doar pt a mi se plati contributiile), acea societate poate plati retroactiv? Adica sa faca plati incepand cu luna mai a acestui an.
1. Pentru a primi indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani nu trebuie sa platiti contributii ci numai sa aveti venituri profesionale supuse impozitarii in cele 12 luni premergatoare nasterii.
2. Daca gasiti un angajator care sa va angajeze retroactiv el ar trebui sa plateasca niste sanctiuni la ITM pentru inregistrarea mai tarziu a CIM si sa refaca toate declaratiile lunare pe lunile din urma.
Imi cer scuze ca insist, dar tot citind ce s-a scris si pe alte subiecte, ma intrebam daca s-ar putea sa ma inscriu acum la master (eu am terminat facultatea in 2008) si dupa nastere sa beneficiez de indemnizatia pt. cresterea copilului.
Astept parerea dumneavoastra.
Faceti o socoteala in functie de data prezumata a nasterii. dati inapoi 12 luni si, in acestea, trebuie sa aveti ori venituri profesionale impozabile ori perioade asimilite (cum ar fi masterul).