avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Bună seara! Am o nelămurire în legătură cu indemnizatia de crestere a copilului.
În iulie 2013 am absolvit masterul, apoi am beneficiat de indemnizatia de somaj timp de 6 luni, până în luna martie 2014. Din martie si până în prezent am avut statutul de casnică, iar dacă mă angajez de acum încă 6 luni până în ianuarie voi putea beneficia de indemnizatia aceasta, să am statutul de angajat?Am citit Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Mentionez că în februarie- martie 2015 voi naste. Sau as putea să cotizez la un sistem public de pensii private timp de câteva luni sau să îmi iau concedii medicale pentru a completa cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului? Vă multumesc frumos! O seară bună!
Camelia Botea
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 11 Iulie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Dvs. aveti 4 luni de intrerupere care nu va permit sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
- Plata retroactiva a contributiilor nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil crissbog11 crissbog11 Buna ziua, Am si eu o colega care este insarcinata si pana in martie a fost in somaj dupa terminarea masterului pe 6 luni, si ar vrea sa se mai angajeze inca ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia daca nu lucrez de 12 luni, ci am fost o perioada in ccc? szaboildiko szaboildiko Buna ziua! As dori sa intreb cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul pt cresterea copilului daca aleg varianta de doi ani? Insa nu lucrez numai din 13 ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)