Bună seara! Am o nelămurire în legătură cu indemnizatia de crestere a copilului.
În iulie 2013 am absolvit masterul, apoi am beneficiat de indemnizatia de somaj timp de 6 luni, până în luna martie 2014. Din martie si până în prezent am avut statutul de casnică, iar dacă mă angajez de acum încă 6 luni până în ianuarie voi putea beneficia de indemnizatia aceasta, să am statutul de angajat?Am citit Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Mentionez că în februarie- martie 2015 voi naste. Sau as putea să cotizez la un sistem public de pensii private timp de câteva luni sau să îmi iau concedii medicale pentru a completa cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului? Vă multumesc frumos! O seară bună!
Camelia Botea
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. - Dvs. aveti 4 luni de intrerupere care nu va permit sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
- Plata retroactiva a contributiilor nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.