avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul paternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul paternal

Buna,sotul meu este jandarm,si avand in vedere ca urmeaza sa nasc i s-a spus la lucru faptul ca militarii nu beneficiaza de acest tip de concediu(5 zile pt nastere si 10 pt absolvire curs puericultura)deoarece nu cotizeaza la aceiasi casa de sanatate ca alti angajati din alte domenii de activitate.Mi se pare discriminatoriu daca este asa ca orice angajat sa aibe dreptul la 3 sapt de concediu cu bebele,iar un militar de cateva zile de permisie...chiar asa este?
Cel mai recent răspuns: Raluca Stoia , utilizator 20:00, 9 Ianuarie 2018
Asa este ... cadrele active nu sunt asigurate in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat si nu pot beneficia de concediu paternal.
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu tata dupa nasterea copilului GabriellaS GabriellaS Buna ziua, La cate zile de concediu are dreptul tatal, dupa nasterea copilului? Are acest drept si daca firma nu are un Contract Colectiv de Munca? Cererea ... (vezi toată discuția)
Concediu eveniment special-nastere copil Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat, care a urmat un curs de puericultura, in cat timp de la nasterea copilului poate sa-si ia acele 10+5 zile libere platite? Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Zile libere acordate sotului la nasterea unui copil CrisIndi CrisIndi Buna ziua, Va scriu cu rugamintea de a ne ajuta pe mine si pe sotul meu cu o lamurire privind zilele libere acordate de catre angajator la nasterea unui ... (vezi toată discuția)