avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca am terminat de luatr somaj 9 luni de zile de la terminarea studiilor si mai apoi ma angajez, dupa ce mi se incheie contractul de munca sau nu mai lucrez din alte motive mai pot lua alt somaj?
Cel mai recent răspuns: Daneza26 , utilizator 13:50, 25 Ianuarie 2010
Da, daca ati fost angajata in ultimele 24 de luni, minim 12 luni . :)
Sau, ma rog, daca v-ati platit asigurarile de somaj.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat...Sunt insarcinata, nu lucrez si nici nu sunt in somaj, deci nu voi primi indemnizatia pentru cresterea copilului. Urmeaza sa nasc in luna iunie 2010 si nu mai lucrez din luna august 2009; anterior acestei date am pe CM neintrerupt 9ani si 10luni.
Cum as putea intra in somaj?Incepand cu luna iunie sau iulie, august....
Din "cercetarile"mele de pana acum am dedus ca as avea 2 posibilitati:
-sa ma angajez cu CM pana in luna iunie si angajatorul sa ma dea in somaj;
-sa fac contract cu Agentia de somaj.
Nelamuririle mele sunt:
-daca ma angajez, angajatorul in ce conditii trebuie sa ma dea "afara" pentru a beneficia de somaj si daca acesta ar urma sa plateasca ceva pe perioada mea de somaj pentru mine;
-daca fac contractul pentru somaj cat timp trebuie sa decurga acesta pana la posibilitatea incasari indemnizatiei de somaj, ce suma trebuie sa platesc eu si daca ar avea vreo legatura si vechimea pe care ar trebui sa o cumulez pentru a depasi 10 ani de munca( pentru a beneficia de somaj 1 an si un procent mai mare la calculul acestuia...)
Va multumesc.
- Care a fost motivul pentru care v-a incetat activitatea, in anul 2009?
- Ca sa beneficiati de somaj, trebuie ca activitatea dvs. la ultimul loc de munca, ( cel pe care doriti sa va angajati acum)sa nu fi incetat din motive imputabile
- Angajatorul va poate concedia pe motiv de desfiintare a postului :)
Demisie....din pacate....
Dar varianta cu contractul de somaj? Aveti ceva informatii legate de acest subiect?
Multumesc.
1. Contractul de asigurare cu AJOFM se poate incheia numai dupa ce incheiati contracte de asigurare si cu Casa de Pensii si cu Casa de Sanatate.
2. Toate aceste contracte produc efecte de la data incheierii lor (nu au efect retroactiv).

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile femeii insarcinate roxxanna roxxanna Buna ziua! Sunt angajata cu CM pe perioada determinata de 6 luni- din 01 februarie 2009 pana la 01 august 2009 (anterior datei de 01 februarie am fost ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am si daca pot beneficia de concediu de maternitate-indemnizatie crestere copil lavi R lavi R Buna ziua. Am cateva intrebari fara raspuns la care sper sa le gasesc rezolvarea. Am terminat facultatea cu cursuri la zi in 2008 iulie, dar fara examen de ... (vezi toată discuția)
Prelungire perioada de somaj andreibm andreibm Buna ziua! Din iunie 2009 ma aflu in somaj. Am inteles ca daca incepand cu 1 mai ma angajez o luna la o firma, pot sa primesc inca un an somaj. Mi s-a mai ... (vezi toată discuția)