avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire perioada de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire perioada de somaj

Buna ziua!

Din iunie 2009 ma aflu in somaj. Am inteles ca daca incepand cu 1 mai ma angajez o luna la o firma, pot sa primesc inca un an somaj. Mi s-a mai spus ceva legat de Certificat de producator. Se poate si asa: daca imi fac certificat de producator si sa platesc eu la stat asigurarile si tot ce trebuie?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 19 Aprilie 2010
trebuie sa platiti un an asigurarile din buzunarul dvs si chiar trebuie sa fiti angajata un an
stagiu de cotizare e de mai mult de 10 ani. practic acum as beneficia de somaj pana in septembrie 2010. Dar am inteles ca, daca ma angajez o luna pana in iunie 2010. dupa aceea pot beneficia de inca un an de somaj. Intrebarea e: cu certificatul de producator pot face ceva? Pot sa imi platesc eu contributiile la stat pe luna respectiva, sau trebuie sa fiu angajat la o firma?
1. Daca in perioada somajului incheiati un CIM pe perioada determinata, vi se suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea CIM, pana se completeaza cele 15 luni initiale de somaj.
2. Pentru a vi se admite sa incheiati contract de asigurare cu AJOFM se pune conditia sa aveti asemenea contracte de asigurare si cu Casa de Pensii si cu Casa de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cu acordul partilor diana24 diana24 Documentul de incetare de ambele parti isi exercita influenta in ziua incheierii sau in ziua cand fostul angajat il semneaza.De exemplu el a fost realizat pe 1 ... (vezi toată discuția)
Somaj rox_ann07 rox_ann07 daca am terminat de luatr somaj 9 luni de zile de la terminarea studiilor si mai apoi ma angajez, dupa ce mi se incheie contractul de munca sau nu mai lucrez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil olteanudiana olteanudiana Buna seara, Doresc sa ma lamuriti cu o problema in legatura cu posibilitatea acordarii indemniz., pe data de 25.07.2013 am semnat contractul de munca pe ... (vezi toată discuția)