avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM cu acordul partilor

Documentul de incetare de ambele parti isi exercita influenta in ziua incheierii sau in ziua cand fostul angajat il semneaza.De exemplu el a fost realizat pe 1 iulie dar inca nu a fost semnat de fostul angajat. Se mai pot face modificari daca acesta inca nu a fost semnat de fostul angajat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 18 August 2014
Da, isi produce efecte de la semnare de catre parti.
Deci el inca nu a fost trimis la ITM? Se mai pot face modificari?
Nu prea am inteles la ce va referiti... La solicitarea salariatului, privind incetarea cim, conform art.55 lit.b) din Codul Muncii, ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea, deci, exista o manifestare de vointa comuna a ambelor parti in sensul incetarii acestuia si stabilita prin decizie.
Angajatorul a inaintat aceasta forma in loc de concediere. Deci doar dupa ce e semnata de fostul angajat devine valida?
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Daca solicitarea de incetare a c.i.m. cu acordul partilor nu are acordul uneia dintre parti, aceasta nu are cum sa-si produca efecte.

Atentie la transmiterea si completarea REVISAL-ului : Incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite in REVISAL la data incetarii c.i.m.. Netransmiterea in termen constituie contraventie sanctionata de catre ITM cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei.

Alte discuții în legătură

Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca / pensii razvand86 razvand86 Buna ziua, as avea si eu o intrebare scurta la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Stiu ca incepand cu 2011 s-a renuntat la carnetele de munca. In ... (vezi toată discuția)