avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ani lipsa la vechime in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ani lipsa la vechime in cartea de munca

Buna ziua
Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de cotizare,unde imi apar toate locurile de munca avute,in afara de perioada 2006-2010.Ce sa inteleg,ca nu mi s-au platit taxele sau ce?
M-ar ajuta orice raspuns.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 26 Septembrie 2013
In perioada respectiva , cred ca societatea nu a depus declaratiile fiscale la Casa de Pensii etc.
De aceea , nu figurati in stagiul de cotizare ... Pentru persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca angajatorii erau obligati sa depuna lunar declaratiile privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat .
In perioada mentionata de dvs. se faceau mentiuni in carnetul de munca.
De la data de 01.01.2011 s-a renuntat la carnetul de munca si s-a introdus revisal (evidenta electronica).
Carnetele de munca trebuiau scanate de casa de pensii si sa fie predate salariatilor, prin firma unde lucreaza fiecare, inca de la jumatatea anului 2011.
Faceti adresa scrisa la firma, sa va emita o hartie cu castigurilre, sporurile, etc. dupa modelul prevazut de legea nr. 263/ 2006 pentru calcul pensie.
Va va fi utila, cand veti iesi la pensie.
Este posibil si ca firma sa nu fi platit asigurarile sociale, asigurarile de sanatate, somaj, etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i va fi utila acea adeverinta .. in stagiul de cotizare emis de Casa de pensii nu apare acea perioada ... va trebui actionat in instanta fostul angajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca perioada mentionata nu apare in stagiul de cotizare inseamna ca angajatorul fie nu a depus declaratiile la Casa de Pensii, fie in acele declaratii nu se regaseste persoana dvs., sau se regaseste ca nume, dar cu un CNP gresit. Daca aveti carnetul de munca, completat la zi(31.12.2010) si acolo nu este mentionata angajarea dvs la acest angajator inseamna ca pentru perioada pe care o mentionati nu aveati forme legale de angajare. Poate ar merita sa incercati sa verificati la ITM daca figurati ca angajata, fie pe statele de plata, fie in Revisal. Stiu ca cei de la ITM nu sunt obligati sa va furnizeze aceste informatii, dar la ITM Ilfov s-a gasit uneori intelegere. Mult succes!
Cred ca se face o confuzie ... dupa 01.04.2001 ceea ce primeaza este stagiul de cotizare emis de Casa de Pensii si nicidecum ceea ce scrie in carnetul de munca .. poate sa apara in carnetul de munca sau sa obtina adev de vechime , daca nu apare ca stagiu de cotizare nu face nimic cu astfel de inscrieri /documente.

Singura solutie este actionarea in judecata a angajatorului.

Alte discuții în legătură

Model adeverinta recalculare pensie Ank27 Ank27 Buna dimineata!Am un salariat angajat pe durata nedeteminata care a iesit la pensie anul trecut si acum intentioneaza sa isi recalculeze pensia.Mi-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Contributie cas. dovada platii. liber profesionisti floor floor Buna ziua. Daca, potrivit Statutului organizatiei profesionale al carui membru sunt, aceasta este **de utilitate publica** si are printre atributii asigurarea ... (vezi toată discuția)