avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Model adeverinta recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Model adeverinta recalculare pensie

Buna dimineata!Am un salariat angajat pe durata nedeteminata care a iesit la pensie anul trecut si acum intentioneaza sa isi recalculeze pensia.Mi-a solicitat o adeverinta pentru CAS, insa intentionand sa aflu exact ce ar trebui sa contina aceasta adeverinta nu am reusit sa dau de cineva care sa ma ajute.Are cineva idee daca exista un model tip?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 09:11, 28 Iunie 2010
ADEVERINTA

Se adevereste prin prezenta ca dl. …………. fiul lui …….. si …….. nascut la data de ……….. in ……….. jud. ……….., CNP ………….angajat la S.C. ……. in baza contractului individual de munca nr. ……… din …….... pe durata nedeterminata incepand cu data de ………. in functia de ………. In tabel este trecut salariul de baza in perioada ……………..

NR.
CRT PERIOADA SALARIU DE BAZA

In perioada mentionata salariatul a beneficiat de spor de vechime in valoare de ……..din salariul de baza.
Mentionam ca datele au fost extrase din statele de plata aflate in arhiva societatii.
S-au efectuat viramentele la CAS si pensia suplimentara.
S-a eliberat spre a-i servi la Casa Judeteana de Pensii Constanta in vederea recalcularii pensiei.
Multumesc frumos!
1. Banuiesc ca este pensionat pentru limita de varsta si acum vrea sa valorifice perioadele lucrate dupa pensionare.
2. Daca ati inregistrat CIM in carnetul de munca si de asemenea si incetarea CIM, nu vad rostul adeverintei.
3. Daca dvs., ca angajator, ati depus declaratiile lunare la Casa de Pensii, iar nu vad rostul adeverintei.
4. Poate a vrut sa spuna ca trebuie o adeverinta ca i-a incetat CIM. In acest caz ii puteti da un exemplar din decizia de incetare a CIM, inregistrat la ITM.
Nu ii este necesara nicio adeverinta de la dvs. pentru perioade ulterioare datei de 01.04.2001. Adeverinta-tip CAS o solicita si o primeste de la casa teritoriala de pensii.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsuri.Dansul a venit la mine solicitand o adeverinta din partea angajatorului (nu a stiut sa imi spuna ce ar trebui certificat),dar asa i s-a cerut la Casa de Pensii iar el nu a pus intrebari suplimentare...Am incercat sa sun la Casa de Pensii insa nu reusesc sa iau legatura cu nimeni,sunt pasata din telefon in telefon..
Ma gandesc ca ar avea nevoie de o copie dupa cartea de munca in care am inclus si perioada lucrata dupa pensionare si o adeverinta prin care sa atestam faptul ca isi continua activitatea in cadrul societatii si ca i s-au platit contributiile..

Insa de cate ori se poate solicita o recalculare a pensiei?Logic ar solicita recalcularea la incetarea activitatii,insa dansul este in continuare salariat...
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Ank27, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare dana canaziru dana canaziru o persoana a lucrat in politie si s-a pensionat la 55 ani, apoi a lucrat la o soc de asigurari inca 10 ani. de la asigurari i s-a incetat contractul pt limita ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru stagiile de cotizare nevalorificate ludo ludo Sunt pensionar, dupa legea 19/2000 si am platit CAS pentru venituri realizate dupa iesirea la pensie astfel: 4 luni, pana cand a iesit decizia de pensionare, ... (vezi toată discuția)