Buna ziua. Daca, potrivit Statutului organizatiei profesionale al carui membru sunt, aceasta este **de utilitate publica** si are printre atributii asigurarea **efectuarii lucrarilor de personal, a dosarelor de pensionare, concedii si alte drepturi de asistenta sociala...** privind, atat pe membrii sai, cat si personalul angajat, organizatia respectiva poate fi asimilata **angajatorului** la care fac referire art. 5 lit c) si art 6 din Legea 83/1995 si art. pct 1 lit e) din Procedura nr. 3242/26.10.1995 privind inregistrarea CIM-lor (norme in vigoare in perioada 1999-2000) pentru acea perioada ? Daca da, organizatia era obligata sa depuna la fosta DMPS carnetele de munca ale membrilor sai sau, dupa caz, documentele doveditoare a platii contributiei CAS ? De precizat ca, la urmatoarea modificare a statutului (1999), atributiile privind lucrarile de personal se limiteaza doar la proprii angajati. De mentionat si faptul ca in toata acea perioada desfasuram activitatea sub CNP-ul meu drept cod de identificare fiscala.
Cum pot face dovada achitarii contributiei CAS in situatia in care nu am nicio dovada in acest sens si, din pacate, nici nu stiu daca, in acea perioada, eu trebuia sa fac plata sau **angajatorul** din cota profesionala colectata de la mine ? Imi puteti da un sfat, o idee, o solutie ? Multumesc anticipat !
Am solicitat-o, insa o astfel de adeverinta, ca si Fisa financiara, se elibereaza doar pentru perioada urmatoare anului 2001. Singurul document in care ar trebui sa apara perioada in discutie (august 1996 - mai 2000) este CM, ori tocmai de acolo lipsesc acesti ani..
Nu vechimea este problema, ci dovada platii contributiei CAS in conditiile in care nu am nicio chitanta, op etc, si nici nu stiu ce institutie ar putea sa imi spuna daca, in acea perioada, am fost inregistrata cu plata acestei contributii.