va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie.
am fost sa iau stagiul de cotizare pentru somaj si am vazut ca mi l-a dat incepand cu luna martie 2002, insa eu am carte de munca cu 2001, desi am inceput sa lucrez din 2000. Acasa mi-a venit stagiu de cotizare pentru pensie din anul 2000, 2001 totusi pe cartea de munca nu apare trecut 2000. Acum la somaj vad ca stagiul de cotizare incepe cu 2002, luna martie. Nu mai inteleg nimic.
1. Mergeti la angajatorul unde ati lucrat in perioada care nu apare in carnetul de munca si cereti adeverinta de vechime pentru acea perioada.
2. Dar constat ca ati observat cam tarziu ca va lipseste inregistrarea in carnetul de munca.
3. Cand ati plecat de la acel angajator nu v-ati uitat pe carnetul de munca sa vedeti daca este inregistrata perioada lucrata? Mai aveti CIM de la acel angajator?
Nu mai am CIM de la acel angajator. Cand am plecat am vazut ca nu coincide cu ceea ce lucrasem dar m-au plasat de la unii la altii si recunosc a fost vina mea ca am lasat-o asa. Eu cand am plecat firma s-a desfiintat (am fost concediati toti, de fapt era o fundatie). Presedintele Fundatiei respective a zis ca nu tine de el, m-a trimis la contabila, contabila a zis ca nu tine de ea ...si a ramas asa....
Acum cativa ani am vazut ca am primit prin posta stagiul de cotizare pentru pensie pe anuii 2000 si 2001 si am zis ca desi nu am trecuta pe CM acea perioada ea totusi exista. Insa acum am constatat ca la somaj nu apare deloc aceea perioada, ea incepe din 2002 martie. Si iar curios este ca din 2002 pana in 2004 sunt trecute ca stagiu de cotizare doar 6 luni iar eu pe CM am perioada neintrerupta. Chiar nu mai inteleg absolut nimic
1. Chiar daca nu este inscrisa in carnetul de munca acea perioada se ia ca stagiu de cotizare la pensie in bza adeverintei date de Casa de Pensii.
2. Incercati cu acea adeverinta se demonstrati la Agentia de Somaj ca ati avut CIM in acea perioada. Agentia are obligatia sa verifice si sa certifica daca acea perioada este stagiu de cotizare la somaj.
3. Este posibil ca angajatorul sa nu fi platit contributiile la somaj dar nu vad de ce ar fi platit numai le pensie si la somaj nu.
Indemnizatia de somaj
Mond
Am sa va explic pe scurt :
In perioada febr.1998-martie 2006 am lucrat cu CIM la o singura soc. In aceasta perioada am beneficiat de 2 conc.pt.cresterea ... (vezi toată discuția)