avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate florinskie

Activitate florinskie

Răspuns la discuția Contract de munca pe un SRL


Cornel Vasile a scris:

Comisionul oprit de companie ???

Da se opreste un comision de catre angajator de 10% (poate sa difere in functie de intelegerea dintre angajat si angajator) din incasarile nete ale soferului. Net insemnand diferenta intre incasarile brute si comisionul de 25% oprit spre exemplu de Bolt.

Din acel comision de 10% oprit de angajator o parte, cam jumatate, se duce pe TVA-ul intracomunitar o alta parte pe alte cheltuieli ale firmei angajatoare, iar ce ramane este profitul firmei in caz ca mai ramane.

Si eu sunt interesat de un astfel de contract deoarece ma gandesc ca pe viitor sa angajez pe cineva, deocamdata lucrez prin PFA-ul meu.
Va multumesc pentru raspunsuri.

1. Evenimentul nu are o vechime mai mare de 3 ani, este chiar recent.
2. Sunt victima accidentului.
3. Nu am o intelegere (mediere,impacare) cu firma de asigurari sau vinovatul.
4. Detin documente medicale care sa ajute la stabilirea unei despagubiri corecte. Documentele de alta natura nu stiu care ar mai putea fi.
Buna ziua
Am avizat accidentul la asiguratorul RCA, am formulat si plangerea penala la Politie impotriva soferului. De la Politie mi s-a spus ca datorita faptului ca s-a schimbat codul penal iar ca sa inceapa urmarirea penala impotriva celui care a provocat accidentul ar trebui sa am cel putin 90 de zile ingrijiri medicale certificate medico-legal. Eu am numai 40-45 zile de ingrijiri medicale deocamdata, nu stiu cum va evolua starea mea de sanatate in continuare si daca se vor prelungii aceste zile de ingrijiri medicale. In aceasta situatie inteleg ca se va da neinceperea urmariri penale impotriva soferului.
In cazul acesta eu trebuie sa actionez in instanta pe cale civila societatea de asigurare daca aceasta nu imi va face o oferta de despagubire onorabila, sau pe soferul vinovat de producerea accidentului?
Am inteles ca primul pas inainte sa actionez in instanta societatea de asigurari ar fi sa ii chem la conciliere pentru a incerca o înțelegere reciprocă.
Va multumesc
Buna ziua. Biciclist fiind am fost lovit de un autoturism intr-o intersectie, eu aveam prioritate fata de autoturism. A sosit ambulanta si am fost transportat la UPU. La fata locului a sosit si Politia care a stabilit ca vinovat de producerea accidentului este soferul autoturismului. In urma investigatiilor medicale am fost diagnosticat printre altele cu fracturi de vertebre. Deocamdata nu a necesitat interventie chirurgicala ci doar imobilizare cu corset si tratament ambulatoriu la domiciliu. Am primit de la IML certificat medico-legal cu 40-45 zile de ingrijiri medicale daca nu survin complicatii. Politia nu mi-a dat nici un act in legatura cu producerea accidentului: PVC sau asigurarea celui care ma lovit, ci doar mi-au luat o declaratie in data cand s-a produs aciidentul in legatura cu acesta. Mi-au comunicat nr. de inmatriculare al masinii, numele soferului, unde are acesta asigurarea RCA si faptul ca trebuie sa ma prezint in termen de 48 de ore de la data accidentului la firma de asigurari. M-am prezentat in acel termen la firma de asigurari unde mi s-au pus cateva intrebari legate de accident: nr. de inmatriculare al masinii care ma lovit, numele martorilor de la fata locului iar coordonatorul de daune a intocmit un act catre serviciul rutier prin care a solicitat eliberarea formularului "anexa 2" pentru evenimentul rutier in care am fost implicat. Dupa care mi-a cerut nr. de tel. si a spus ca o sa ma sune in aproximativ 3 saptamani. Au trecut 3 saptamani si jumatate si inca nu am fost sunat de catre coordonatorul de daune.
Intrebarile mele ar fi:
1 Pot sa ma duc din proprie initiativa la firma de asigurari sau trebuie sa astept sa fiu chemat?
2 As vrea sa aflu daca exista o grila oficiala dupa care se acorda despagubirile pentru daunele fizice si morale provocate in urma accidentului si ce pretentii indreptatite pot avea eu avand in vedere ce mi s-a intamplat? Din ce am citit legat de aceasta problema, se negocieaza cu inspectorul de daune, insa ca sa negociez ar trebui sa fiu informat despre drepturile mele si de limitele sub care sa nu scad.
Orice informatie imi poate fi de folos.
Va multumesc.

Răspuns la discuția Partaj simplu
romascanu a scris:

Intrebare:
S-a pronuntat deja o hotarare prin care i se atribuie femeii imobilul cu obligarea ei la plata sultei? Ori s-a luat act printr-o hotarare de intelegerea partilor in acest sens? (Nu inteleg exprimare din mesaj "a stabilit odata". Cine si prin ce?)

Din ceea ce stiu eu nu s-a pronuntzat o decizie in sensul asta ci cred ca s-a stabilit verbal de comun acord intre parti ca imobilul sa-i ramana doamnei, dar dupa cum am mai spus, doamna nu-si poate permite sa plateasca jumatate din suma care s-a stabilit de expertul evaluator.. Imi pare rau ca nu pot sa fiu mai exact in date deoarece sunt doar intermediar in aceasta problema.

Se pare ca s-a rezolvat pentru moment aceasta neclaritate, doamna a luat iarasi legatura cu avocatul dansei si de data asta i s-a spus ca va primi 50% totusi daca imobilul va fi vandut la licitatie sau de comun acord.
Peste cateva zile va fi o infatisare la tribunal si vedem cum mai decurg lucrurile.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Partaj simplu
Nefiind familiarizat cu dreptul, poate ma puteti trimite in legatura cu cazul prezentat la lege si articol.
Răspuns la discuția Partaj simplu
Multumesc.
Problema este ca partile au convenit prin avocat aceasta imparteala fiindca nu discuta intre ele, iar doamna banuieste ca avocata dansei nu ii reprezinta interesele corect si vrea sa stie daca are dreptul la 50% din valoarea imobilului, indiferent la ce suma va fi el vandut la licitatie in cazul in care fostul sot nu accepta sa retina el imobilul.
Discuție Partaj simplu
Buna seara
O prietena m-a rugat sa pun aceasta intrebare pe forum.
A divortat de sotul ei in urma cu cativa ani iar acuma fostul sot a deschis proces de partaj imobil comun, au stabilit de comun acord sa-l imparta 50% - 50% si au platit prin avocati lor un expert sa-l evalueze. Expertul a evaluat imobilul la valoarea de 21000 EU asta insemnand ca ea sa-i plateasca sotului ei suma de 10500 EU.
Datorita sumei prea mari la care s-a evaluat imobilul (peste asteptarile femeii) si venitului mic al ei, aceasta a decis sa cedeze imobilul sotului iar acesta sa-i achite jumatate din valoarea acestuia. Insa avocata angajata de sotie ia spus ca nu mai poate sa faca acest lucru deoarece a stabilit o data sa retina ea imobilul , iar daca nu isi permite sa plateasca cealalta jumatate sotului atunci imobilul va fi scos la licitatie , si in caz ca imobilul va fi vandut cu suma de 15000 EU (se pare ca acesta este si pretul real) sotul isi va lua ce-i 10500 EU ( jumatate din pretul evaluat de expert) iar ea va ramane numai cu 4500 EU.
Intrebarea este daca nu cumva femeia este informata gresit de avocata ei , si ce ar putea sa faca in continuare pentru a obtine 50% din valoarea imobilului indiferent la ce pret va fi vandut?
Cu stima.
Răspuns la discuția Despagubire dauna totala
Ok multumesc.
Răspuns la discuția Despagubire dauna totala
Ok, am gasit , se pare ca e mai valoroasa masina mea decat am crezut.
Pentru calcul am luat din tabel cifra 75 indicata in casuta mai veche de 10 ani (desi masina are 14 ani) dat fiind faptul ca nu exista in anexa rubrici diferentiate cu ani de fabricatie pt. masiniile mai vechi de 10 ani.
Pretul masinii cand a fost noua nu il stiu exact, dar presupun ca undeva pe la 10000 -11000 EU.
75% din 11000 EU este 8250 uzura masinii
11000 - 8250 = 2750
10000 -7500 = 2500
Asta inseamna ca voi primi in caz de dauna totala suma de 2500-2750 EU sau se mai scade ceva ?