avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj simplu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj simplu

Buna seara
O prietena m-a rugat sa pun aceasta intrebare pe forum.
A divortat de sotul ei in urma cu cativa ani iar acuma fostul sot a deschis proces de partaj imobil comun, au stabilit de comun acord sa-l imparta 50% - 50% si au platit prin avocati lor un expert sa-l evalueze. Expertul a evaluat imobilul la valoarea de 21000 EU asta insemnand ca ea sa-i plateasca sotului ei suma de 10500 EU.
Datorita sumei prea mari la care s-a evaluat imobilul (peste asteptarile femeii) si venitului mic al ei, aceasta a decis sa cedeze imobilul sotului iar acesta sa-i achite jumatate din valoarea acestuia. Insa avocata angajata de sotie ia spus ca nu mai poate sa faca acest lucru deoarece a stabilit o data sa retina ea imobilul , iar daca nu isi permite sa plateasca cealalta jumatate sotului atunci imobilul va fi scos la licitatie , si in caz ca imobilul va fi vandut cu suma de 15000 EU (se pare ca acesta este si pretul real) sotul isi va lua ce-i 10500 EU ( jumatate din pretul evaluat de expert) iar ea va ramane numai cu 4500 EU.
Intrebarea este daca nu cumva femeia este informata gresit de avocata ei , si ce ar putea sa faca in continuare pentru a obtine 50% din valoarea imobilului indiferent la ce pret va fi vandut?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: florinskie , utilizator 11:44, 25 Februarie 2010
buna seara!
nu stiu cum suna actiunea de partaj a doamnei, dar daca partile au ajuns la aceasta intelegere, pot depune o tranzactie.
prin aceasta tranzactie bunul sa fie atribuit fostului sot, iar sotia urmand sa primeasca de la acesta sulta.
Multumesc.
Problema este ca partile au convenit prin avocat aceasta imparteala fiindca nu discuta intre ele, iar doamna banuieste ca avocata dansei nu ii reprezinta interesele corect si vrea sa stie daca are dreptul la 50% din valoarea imobilului, indiferent la ce suma va fi el vandut la licitatie in cazul in care fostul sot nu accepta sa retina el imobilul.
Nefiind familiarizat cu dreptul, poate ma puteti trimite in legatura cu cazul prezentat la lege si articol.
in acesat situatie, nu este de dorit sa se ajunga la licitatie.
partile pot conveni ele sa vanda acest bun prin buna invoiala.
si sa isi imparta pretul in 50%-50%.
florinskie a scris:

poate ma puteti trimite in legatura cu cazul prezentat la lege si articol.


Legile au caracter de generalitate. Nu veti gasi cate o lege si cate un articol pentru fiecare caz particular ce poate fi general de complexitatea relatiilor sociale.

Intrebare:
S-a pronuntat deja o hotarare prin care i se atribuie femeii imobilul cu obligarea ei la plata sultei? Ori s-a luat act printr-o hotarare de intelegerea partilor in acest sens? (Nu inteleg exprimare din mesaj "a stabilit odata". Cine si prin ce?)

Daca exista o astfel de hot. atunci femeiea este obligata la plata sultei acolo aratate indiferent daca ...da imobilul pe gratis (il doneaza) sau il vinde pe bani mai putini decat a fost obligata sa-i dea celuilalt.

Daca nu, s-ar mai putea discuta...

Alte discuții în legătură

Contestatie proces-verbal evaluare imobil niculaucarmen niculaucarmen intr-un dosar ce are ac obiect partaj bunuri comune, sotului i se atribuie imobilul in care au locuit cei doi 2, urmand sa ii plateasca fostei sotii o sulta. ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)