Solicitarea trebuie sa o fac catre executor sau trebuie sa ma duc la un avocat si sa dau in judecata debitorul?
Pe baza procesului verbal de cheltuieli executorul solicita la instanta urmarirea bunurilor gasite in imobil si luate de mine in custodie? (procedura e ca la "Incuviintarea de executare silita" ?).
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns insa as mai avea o rugaminte.
Se poate sa imi spuneti unde as putea sa gasesc sau articole de lege din care sa reiasa ca executorul judecatoresc poate sa scoata la licitatie bunurile aflate in imobilul care a fost executat? Scoaterea la licitatie s-ar face pentru recuperarea sumelor care reies din procesul verbal de cheltuieli cu dosarul de executare.
Va multumesc pentru ajutor (toti ziceau ca raman cu bunurile pe cap) si astept un raspuns de la Dumneavoastra!
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns si va rog sa imi spuneti si mie cateva articole de lege cu care eu sa ma pot duce la executor si sa solicit sa intocmeasca acest proces verbal de cheltuieli si eventual sa numeasca un expert care sa evalueze aceste bunuri.
In acest proces verbal intra toate cheltuielile aferente acestui dosar de executare, inclusiv onorariul suportat de mine, ca si creditor ?
Va rog sa imi spuneti cateva articole de lege din care sa reiasa aceste afirmatii (intocmire proces verbal de cheltuieli, posibilitatea ca executorul sa scoata la licitaite aceste bunuri).
Va multumesc pentru ajutorul enorm oferit.
Salut,
Desi raspunsul meu vine foarte tarziu sper sa fie de ajutor cuiva pe viitor.
Tocmai am trecut prin procesul de executare silita si am ramas, sper nu pentru mult timp, cu bunurile pe cap.
In cazul meu debitorul nu a fost gasit acasa la data si ora stabilita pentru executare. S-a patruns in casa cu politia si s-au inventariat bunurile si o copie a procesului verbal de inventariere a fost lipit pe usa (la indivatia exec.) si va sta acolo cam o luna.
Conform legii, executorul judecatoresc trebuie sa predea bunurile gasite in imobil unei persoane specificata de creditor, persoana ce devine custode! Desigur ca acea persoana am fost chiar eu, creditorul. :(
Apoi am trimis o notificare prin care ii instiintam pe debitori ca daca pana la data de XX.12.2009 nu vin sa preia bunurile, acestea vor fi ambalate si transportate in vederea depozitari intr-o locatie aleasa de mine. Totodata prin notificare le-am pus in vedere ca dupa aceasta data, daca isi vor bunurile inapoi, trebuie sa imi achite mie, custodele legal al bunurilor, suma de xxx ron.
Art 420 din cod de p. civila ii da dreptul custodelui a o remuneratie pentru ca are bunurile in custodie. Suma se stabileste impreuna cu executorul.
Notificarea a fost trimisa debitorilor de executorul judecatoresc prin agent procedural.
In speranta ca debiroii se vor speria de suma stabilita ca remuneratie, vor proceda la recuperarea bunurilor.
Daca nu vor sa isi ia bunurile o perioada suficient de mare incat valoarea bunurilor sa fie mai mica decat cea a remuneratiei, trebuie sa deschizi actiune in justitie ca sa obtii dreptul de valorificare a bunurilor in vederea recuperarii sumelor datorate. (probabil o sa fie nevoie de un evaluator bunuri mobile care sa stabileasca valoarea de piata).
Imi cer scuze dar nu stiu cum sa interpretez raspunsul dumneavoastra.
Am citit si eu articolole la care faceti referire si se specifica urmatorul lucru: "poate sa participe la licitatie orice persoana care achita 10%.......".
Despre ce prostii vorbiti dumneavoastra in raspuns, despre anularea actului de adjudecare din cazua faptului ca a platit sotia si nu eu?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua.
Am cumparat un imobil de la o banca, in urma unei licitatii publice.
La licitatie am participat eu, insa atat plata inscrierii la licitatie (10 %) cat si diferenta au fost platite de catre sotia mea, dintr-un cont deschis de ea.
Este posibil sa se anuleze actul de adjudecare din cauza faptului ca banii nu au fost achitati de mine ci de sotia mea?
Multumesc.
Multumesc mult pentru ajutor
Din cate stiu eu este nevoie de incuviintarea persoanelor care au domiciliul acolo (buletin pe adresa respectiva). Din momentul in care eu am primit actul de adjudecare, am devenit proprietar, iar absolut toate actele emise dupa aceasta perioada (contracte de orice fel, buletine, orice) nu a nici o valoare, ba mai mult repreznta fals in acte si in declaratii (penal).
In ceea ce priveste incuviintarea "tuturor persoanelor care domiciliaza la adresa respectiva" instanta nu o acorda.
Am incercat pe 2 cai sa obtin o decizie de genul "incuviintarea executarii silite a lui X, Y si toate pers care domiciliaza acolo": cerere de incuviintare si ordonanta prezidentiala. In prima situatie in motivarea solutiei judecatorii au trecut doar pers X si Y (nu si toate pers cu dimiciliul), iar in cazul ordonantei s-a dat amanare pentru a furniza numele celorlalte persoane.