avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate floridan

Activitate floridan

Răspuns la discuția Probleme in familie
Aveti dreptate, nu stiu daca merita sa ajungem prin instanta, dar vroiam totusi sa stiu daca legea protejeaza in vreun fel de asemenea persoane. Macar ii spun ca legal as putea s-o dau in judecata , poate o sperii si se potoleste ,Dar nici asta nu stiu daca e o solutie.Multumesc mult pt raspuns si sanatate multa.
Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Stau la socrii mei si nu prea ne intelegem.De cativa ani buni, soacra mea ma vorbeste de rau peste tot si pe la oricine (niciodata nu a avut curajul sa-mi zica in fata nimic).Pana acum am tot lasat-o in pace, zicandu-mi ca este femeie batrana, ca trebuie respectata, dar m-am cam saturat sa aud numai cuvinte jignitoare. Stiam ca este o lege care nu da voi sa vorbesti pe nimeni da rau, dar nu stiu daca mai este in vigoare sau nu. Acum , rudele mele nu mai au voie sa intre in curte , deoarece nu-i lasa , sustin sus si tare ca este averea lor si nu intra nimeni fara acordul lor. Este corect asa? Multumesc mult pt eventuale raspunsuri.
Buna ziua. Am primit acum 2 ani un act de vanzare cumparare de la o matusa handicapata.In acel act scrie asa: " cumparatoarea intra de drept in stapanirea imobilului vandut de astazi data autentificarii prezentului contract de vanzare cumparare si de fapt , dupa incetarea din viata a mea...., intrucat cu privire la imobilul vandut, imi rezerv dreptul de uzufruct viager" .Mentionez matusa mea este inca in viata si locuieste acolo si ca acea casa este intr-o stare proasta si de abia daca se mai poate locui .Intrebarea mea este: as putea sa vand o parte din pamant pt a putea renova acea locuinta? Multumesc mult.
Discuție Buna ziua!
Soacra mea vrea sa ma dea afara din spatiu.mentionez ca stau impreuna cu sotul si copilul in curtea lor,dar intr-o casa separata de a lor.Acea casa a fost ridicata de ei cu fff multi ani in urma,si pe care noi am terninat-o,adk am tencuit-o,i-am pus tamplariea,acoperis,etc .Noi nu avem mutatie la adresa respectiva ,intrucat cand ne-am casatorit am stat la parintii mei ,pana am terminat casa,apoi ne-am mutat,dar nu am mai schimbat buletinul.Casa in care stam nu este trecuta in acte la primarie (dupa cate am inteles). Mentionez ca are si ceva probleme psihice .Intrebarea mea este:ma poate da afara din spatiu? Va multumesc.