avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare

Buna ziua. Am primit acum 2 ani un act de vanzare cumparare de la o matusa handicapata.In acel act scrie asa: " cumparatoarea intra de drept in stapanirea imobilului vandut de astazi data autentificarii prezentului contract de vanzare cumparare si de fapt , dupa incetarea din viata a mea...., intrucat cu privire la imobilul vandut, imi rezerv dreptul de uzufruct viager" .Mentionez matusa mea este inca in viata si locuieste acolo si ca acea casa este intr-o stare proasta si de abia daca se mai poate locui .Intrebarea mea este: as putea sa vand o parte din pamant pt a putea renova acea locuinta? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 13:22, 16 Mai 2010
Prin acel contract dvs detineti doar nuda proprietate a imobilului iar aceasta nu este de ajuns pentru a putea vinde o parte din teren. Mergeti la un notar cu matusa, daca este de acord, sa dea o declarazie ca renunta la dreptul de uz asupra acelei parti a terenului. Dupa renuntare va trebui sa lotizati terenul, sa-l inscrieti separt la CF si apoi veti putea sa-l vindeti.
eu vad lucrurile putin diferit:
puteti vinde terenul, insa noul proprietar trebuie sa respecte dreptul de uzufruct viager, deci nu poate intra in posesia lui decat la decesul matusii.
Si eu sunt de acord cu colegul meu Florin...puteti vinde o parte din teren insa impreuna cu matusa, care are uzufructul viager.
succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua parintii mei mi -au vandut in timpul vietii casa, cu ... CatalinaMiruna CatalinaMiruna Buna ziua Parintii mei mi -au vandut in timpul vietii casa, cu obligatia de intretinere pana la decesul lor ei rezervandu-si dreptul de uzufruct. Redau mai ... (vezi toată discuția)