avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Parintii mei mi -au vandut in timpul vietii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Parintii mei mi -au vandut in timpul vietii casa, cu ...

Buna ziua
Parintii mei mi -au vandut in timpul vietii casa, cu obligatia de intretinere pana la decesul lor ei rezervandu-si dreptul de uzufruct. Redau mai jos extras din contract: "Cumpărătorii intra de astăzi data autentificării prezentului contract in stăpânirea de drept asupra imobilului descris mai sus, urmând ca in stăpânirea de fapt sa intre numai dupa incetarea din viata a vânzătorilor, care inteleg sa-si rezerve un drept de uzufruct asupra imobilului vândut.”
Rog sa ma lamuriti cine detine dreptul de usufruct eu sau mama? Mentionez ca mama (tatal a decedat) si eu dorim instrainarea imobilului si trebuie sa facem o renuntare la dreptul de usufruct conf art. 746 (1) litera d din codul civil; cine va face declaratia de renuntare eu sau mama? mentionez ca revin cu aceasta intrebare deoarece in Braila doi notari mi au spus ca este IMPOSIBIL de vandut!
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
CatalinaMiruna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 17:07, 12 Ianuarie 2022
Buna ziua, dreptul de uzufruct inseamna dreptul de a folosi imobilul si apartine parintelui dvs. in viata. Daca vindeti, noul cumparator va trebui sa respecte acest drept sau mama dvs. poate renunta la uzufruct prin declaratie notariala anterior vanzarii.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei proprietati obtinute in baza unui contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager ContSters277264 ContSters277264 Eu si sotia mea am incheiat un contract de intretinere cu parintii ei. Cotractul respectiv stipuleaza : \\"Transmiterea proprietatii catre intretinatori (nb. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare floridan floridan Buna ziua. Am primit acum 2 ani un act de vanzare cumparare de la o matusa handicapata.In acel act scrie asa: \" cumparatoarea intra de drept in stapanirea ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager ContSters277264 ContSters277264 Eu si sotia mea am incheiat un contract de intretinere cu parintii ei. Cotractul respectiv stipuleaza : \\"Transmiterea proprietatii catre intretinatori (nb. ... (vezi toată discuția)