Soacra mea vrea sa ma dea afara din spatiu.mentionez ca stau impreuna cu sotul si copilul in curtea lor,dar intr-o casa separata de a lor.Acea casa a fost ridicata de ei cu fff multi ani in urma,si pe care noi am terninat-o,adk am tencuit-o,i-am pus tamplariea,acoperis,etc .Noi nu avem mutatie la adresa respectiva ,intrucat cand ne-am casatorit am stat la parintii mei ,pana am terminat casa,apoi ne-am mutat,dar nu am mai schimbat buletinul.Casa in care stam nu este trecuta in acte la primarie (dupa cate am inteles). Mentionez ca are si ceva probleme psihice .Intrebarea mea este:ma poate da afara din spatiu? Va multumesc.
soacra dvs. este proprietarul acelei case dar nu va poate da pur si simplu afara, fizic vorbind;
are la dispozitie o actiune in evacuare, caz in care dvs. fiind simpli tolerati in acel imobil si nedetinand vreun drept locativ ar trebui sa pierdeti procesul si sa fiti evacuati;
totusi, daca dvs. ati investit acolo niste sume de bani, in cadrul acelui proces de evacuare ii puteti opune un drept de retentie asupra bunului pana va despagubeste; in concret, pana nu va da banii pe care i-ati bagat in casa, puteti sa continuati sa locuiti acolo, fapt cu care orice instanta va fi de acord;
in alta ordine de idei, chiar daca nu sunteti nici proprietari si nici macar chiriasi, soacra nu poate intra fizic in acea casa fara voia dvs. intr-ucat, indiferent ce scrie in buletin, acolo este domiciliul dvs;
in concluzie, situatia dvs. nu este disperata ci va veti putea face aparari impotriva evacuarii;