in anul 2000 s-a infiintat o asociatie de proprietari. doamna care s-a ocupat de acte nu mai locuieste in bloc. persoana care in acte a fost trecuta ca si administrator nici macar nu stia ca i s-a atribuit rolul de administrator, credea ca este casier. in 2001 s-a facut o adunare generala in urma careia a fost ales un presedinte. in 2006 doamna care era administrator dar se credea doar casier m-a rugat pe mine sa preiau aceasla slujba de adunat facturi, de impartit totalul pe ap si de incasat banii. s-a facut un PV de predare primire prin care mi-au fost date mie dosarele care contineau acte ale asociatiei. Dansa a vrut sa scapte aceasta "povara" in urma multelor certuri cu restul proprietarilor care constat faceau taraboi din orice fara sa doreasca sa isi asume raspunderea. restantierii erau tot mai multi ... sa ii actioneze in instanta nu ii "dadea mana" ca doar erau vecini. anul acesta si presedintele si-a dat demisia. in tot acest timp (2001-2009) nu s-a facut nici o adunare generala. de cand am preluat rolul acesta ciudat de casier/administrator in 2006 am incercat sa mai organizez sedinte dar proprietarii pur si simplu nu se prezentau. acuma a aparut posibilitatea ca si eu sa plec din acest bloc si am realizat ca trebuie sa las altcuiva aceste dosare ce stau la mine in dulap. In mai anul acesta am facut o adunare generala la acare nu s-a prezentat toata lumea iar cei ce au fost prezenti nu au ajuns la nici o concluzie decat ca sa faca cineva ceva. membrii comitetului executor si cenzorii care apar trecuti in statutul asociatie infiintate in 2000 toti s-au mutat de aici. Mi s-a spus ca in situatia data noi practic nu mai avem asociatie. urmeaza o noua aduanre generala pe care am anuntat-o cu 7 zile inainte asa cum scrie in lege, am anmuntat telefonic proprietarii care nu locuiesc in bloc si pana marti cand e sedinta vroiam sa aflu cat mai multe detalii despre ce e de facut.
asociatia de proprietari in blocul nostru a fost infiintata in 2001. de atunci cei care apareau trecuti ca membrii ai comisiei de cenzori au vandut ap din bloc si s-au mutat ... nu s-au facut sedinte pt inlocuirea lor. intre timp si presedintele asociatiei a demisionat din aceasta functie. persoana trecuta in statut ca administrator se considera un simplu casier .... raspundere la care a renuntat in favoare unei alte persoane care a preluat atributiile de "administrator" fara a avea studiile necesar ept aceasta functie (fara atestat).
intrebarea mea este ce putem face pt a avea o asociatie de proprietari functionala si legala in conditiile in care nimeni nu doreste sa isi asume raspunderea de a deveni presedintele asociatiei sau administrator al asociatiei?