S-a intentat un proces pt neplata salariilor unor angajati. Procesul a fost cuprins ca proces penal, ca inselaciune. La pretentii, partea civila a uitat sa precizeze sa i se plateasca toate salariile neplatite. Doresc sa va intreb daca la prezentarea urmatoare in instanta, partea civila mai poate sa adauge ca pretentii plata salariilor. Cam in ce valoare se pot cere daunele morale? Va multumesc anticipat.
Va multumesc mult pt raspunsurile dvs. Am uitat sa precizez ca in cadrul acestui proces am fost citata ca parte civila. Insa problema este ca acest angajator, am inteles ca nu ar avea bani sa ne plateasca nici salariile si nici daune, fiind si el dator mai multor persoane si cred ca nici nu are un imobil pe numele lui. De aceea nu stiu de unde ar avea bani sa ne plateasca.Ce se poate face in aceasta situatie cand el nu are bani?
Am lucrat cateva luni la o firma si nu mi s-a platit nici un salar. Am dat declaratie la politie impotriva angajatorului si dupa ce cazul a fost inaintat la parchet, a inceput un proces penal impotriva lui, pt infractiunea de inselaciune prev. de art 215 al. 1-3. As dori sa aflu daca voi mai da inca o declaratie la Judecatorie si cam cat considerati ca ar dura acest proces. Oare as putea sa cer daune morale si in ce valoare?
Buna ziua, am si eu o nelamurire. In cadrul unui spital municipal, s-a format comisia de inventariere, in care a fost inclus si un registrator medical. I s-a motivat persoanei respective aceasta alegere,prin faptul ca, din cadrul comisiei nu pot sa faca parte contabilele din biroul contabilitate, in comisie fiind incluse angajatele de la celelalte birouri din cadrul TESA.
Intrebarea mea este daca este legal sa fie inclus un personal medical in comisia de inventariere, si daca nu este legal care sunt masurile care se pot lua pentru a nu participa la inventariere.
Va multumesc anticipat.