avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan76ers

Activitate bogdan76ers

Buna ziua. Ma intereseaza daca angajatorul care te cheama sambata la lucru (motivand faptul ca trebuie facuta norma si stocul aferent), are dreptul sa te penalizeze cu sume variind intre 50-500 lei (in functie de o grila neafisata si neadusa la cunostiinta angajatilor). Totodata sambata conform contractului semnat, nu este obligatorie, dar in acelasi timp daca nu te prezinti esti penalizat financiar. Ce putere legislativa are el ca sa faca acest lucru. In contract programul este de 8 ore de luni pana vineri, fara weekend (sambata). Multumesc si astept un raspuns.
Răspuns la discuția despre bugetari
sa inteleg ca prin demisie timpul petrecut in preaviz este tot de 8 ore/30 zile?
am cautat, dar se oferea pe treapta superioara ( consilier in detrimentul meu: principal). oricum in sistemul bugetar e jale. sper sa gasesc altceva mai bun si mai bine platit. apropo: cat este perioada de preaviz in cazul demisiei si cat ore trebuiesc lucrate efectiv in aceasta perioada? va multumesc.
as dori sa stiu daca imi depun demisia la locul de munca (orasul x) motivand faptul ca ma mut din orasul x in alt oras (orasul y), intrebarea e pot sa beneficiez in orasul y de ajutor de somaj cu decizia din orasul x?
freeelis a scris:

Pe perioada preavizului se pot lua cele 6 zile de CO.

In caz contrar, acestea se vor compensa in bani la incetarea raportului de serviciu.

cineva imi spunea ca nu pot sa iau tot concediul de 21 zile deoarece eu nu stau la munca tot anul si plec inainte sa se incheie anul. tinand cont ca am efectuat 15 zile din totalul de 21, restul de 6 nu ma afecteaza, nu? adica pot sa iau cele 6 zile si apoi sa ma intorc sa solicit demisia?
o intrebare: ce se intampla cu cele 6 zile CO ramase din totalul de 21 zile CO/an (efectuate 15) in cazul demisiei functionarului public? se mai pot efectua sau se pierde acest drept? multumesc.
Răspuns la discuția transfer functionar public
sunt functionar public intr-un orasel de apox. 14000 locuitori, inspector principal. as dori sa stiu daca m-as putea trasfera intr-un alt oras pe post de consilier asistent in urma anuntului postat pe pagina angajatorului. as dori sa imi explicati care e diferenta dintre transfer interes serviciu si la cerere. as mai vrea sa stiu daca pot solicita transfer din primarie in alta institutie publica (alta decat administratia locala) pe aceeasi functie detinuta actual. multumesc.
perfect adevarat justitiarule. eu am gradatia 2 asisten 1 cls. 32 si am 915 parca incadrarea iar in mana iau un SALARIU FABULOS DE MARE PENTRU FAMILIA MEA 717 (vechime 8 ani). si iei se panga ca avem salarii mari. au altii care isi iau salarii pe legi nesimtite.
mai am o intrebare. cum calculezi salariul de incadrare pentru un Asistent 1, gradatia 2 clasa 32? e normal sa ramai cu net 717 lei? ce legi se aplica la calculul salariului?
Discuție despre bugetari
bugetarii din primarii conf. HG23.2013 cu salariul minimi de la 1 februarie 2013 marit, vor beneficia si ei de aceasta marire?