avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... despre bugetari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

despre bugetari

bugetarii din primarii conf. HG23.2013 cu salariul minimi de la 1 februarie 2013 marit, vor beneficia si ei de aceasta marire?
Cel mai recent răspuns: bogdan76ers , utilizator 15:20, 7 Iulie 2014
Conform art. 2 din H.G. nr. 23 / 2013, "Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată prevăzut la art. 1" - adica 750 lei de la 1 februarie, 800 lei de la 1 iulie 2013.
mai am o intrebare. cum calculezi salariul de incadrare pentru un Asistent 1, gradatia 2 clasa 32? e normal sa ramai cu net 717 lei? ce legi se aplica la calculul salariului?
Norma legala pe care v-am indicat-o face referire la salariul minim brut, deci salariul net poate fi inferior plafonului de 750 lei.
In salariul de baza intra si sporul de vechime. Daca ai vechimea de peste 20 de ani si ai 25% spor, la un salariu de 750 lei, inseamna ca de fapt salariul tau este undeva la 600 lei. Atunci cum se lauda guvernantii ca sunt salarii mari in administratie?
perfect adevarat justitiarule. eu am gradatia 2 asisten 1 cls. 32 si am 915 parca incadrarea iar in mana iau un SALARIU FABULOS DE MARE PENTRU FAMILIA MEA 717 (vechime 8 ani). si iei se panga ca avem salarii mari. au altii care isi iau salarii pe legi nesimtite.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
bogdan76ers, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetarea raporturilor de serviciu tif tif Buna ziua, Ma numesc Tobosaru Ion Florin si sunt functionar public intr-o primarie si doresc incetarea raportului de munca. Cum trebuie sa procedez, ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj ifronea ifronea daca demisionez din functia publica pe care o ocup in prezent, beneficiez de somaj ? cat timp? multumesc (vezi toată discuția)
Lucrez intr-o institutie de stat dar vreau sa plec de acolo si sa beneficiez de indemnizatie de somaj dragosbc dragosbc buna ziua, am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu ... (vezi toată discuția)