Buna ziua. Ma intereseaza daca angajatorul care te cheama sambata la lucru (motivand faptul ca trebuie facuta norma si stocul aferent), are dreptul sa te penalizeze cu sume variind intre 50-500 lei (in functie de o grila neafisata si neadusa la cunostiinta angajatilor). Totodata sambata conform contractului semnat, nu este obligatorie, dar in acelasi timp daca nu te prezinti esti penalizat financiar. Ce putere legislativa are el ca sa faca acest lucru. In contract programul este de 8 ore de luni pana vineri, fara weekend (sambata). Multumesc si astept un raspuns.
Potrivit art.249 alin. (1) C.mun., amenzile disciplinare sunt interzise.
De asemenea, sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Penalizare loc de munca
molul
buna ,ma confrunt cu urmatoarea situatie>am avut cu seful meu o mica disputa adica am avut curajul sa -i spun ca nu pot sa-mi indeplinesc la timp sarcinile de ... (vezi toată discuția)