avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Activitate bobovlad

Activitate bobovlad

Intr-adevar, voi incerca sa caut dreptate la CEDO, este clar ca guvernul va evita sa plateasca aceste drepturi salariale cat mai mult.
Buna ziua,

Avand in vedere decizia guvernului de a incalca drepturile omului prin adoptarea acestui OUG, vin cu o intrebare:

Deoarece plata se va incepe cu 2012 (5% din cuantum) bugetarii care vor iesi la pensie in anul 2012, vor mai primi restul de 95% de-a lungul anilor ce vor urma ? Ca am auzit variante cum ca aceste drepturi se vor oferi numai bugetarilor. Personal, mi se pare o aberatie (repet, este doar un zvon) acest lucru, deoarece in instanta au fost castigate drepturi salariale de o persoana fizica.

Tare imi este ca au amanat aceste plati salariale ca sa astepte sa mai iasa la pensie anumiti bugetari, deoarece se stia ca cu cat bugetarul este mai in varsta, cu atat mai multi bani are de luat. De exemplu mama mea, deoarece a avut si o functie importanta dar nu de conducere, are de recuperatun principal de aprx 60 000 RON, la care se va ajusta cum este normal si cu indicele de inflatie, si eventuale penalitati de intarziere (as vedea eu logic).

Daca este cineva in masura sa ma lamureasca, va rog. Eu sunt decis sa merg in instanta pana la CEDO. Cu aceasta ocazie, daca exista si un avocat care ar putea sa ne reprezinte, va rog. Mai mult ca sigur se vor strange mai multi clienti, nu numai mama mea.
Răspuns la discuția Amenda circulatie
Of... vad ca nu-mi mai raspunde nimeni. As mai avea o intrebare : ca sa nu fac drumuri la Bucuresti aiurea, pot sa solicit in contestatie sa nu fiu nevoit sa fiu prezent la proces ? Nu cunosc exact termenul juridic... Am un prieten care a facut asta pentru o amenda luata in Cluj, si logic, ca sa nu bata drumul pana acolo, in contestatia care a inaintat-o catre tribunalul Cluj cu confirmare de primire, a solicitat ca procesul/analiza contestatiei sa se desfasoare in lipsa lui. Si ca sa fie si un happy end, a primit si raspuns pozitiv : proces verbal anulat, si daca nu ma-nsel si restituirea amenzii, sau a permisului, ceva de genu.

Multumesc anticipat !
Am vorbit intre timp cu o cunostiinta de la circulatie, si mi-a spus ca daca vreau sa fac contestatie nu trebuie sa ma prezint personal la judecatoria Buftea, ci pot trimite contestatia cu confirmare de primire. In schimb, respectivul mi-a mai spus ca nu am mari sanse de reusita... deoarece agentul nu este obligat sa-mi treaca pe proces si numarul zilelor de suspendare a permisului. Eu in contestatie vreau sa trec ca erau conditii atmosferice nefavorabile, noapte, ceata, drum prost iluminat si nemarcat pe asfalt, plus ca ma gandesc sa trec si faptul ca politistul m-a oprit degeaba, ca respectivul caruia trebuia sa-i acord prioritate era departe, si aveam tot timpul din lume sa trec. As vrea sa mai stiu un lucru : daca depun contestatie, si pe 20 noiembrie imi expira autoriazatia de circulatie, voi mai avea drept de circulatie pana se va solutiona contestatia ?

Multumesc anticipat !
Procesul verbal il pot contesta si in Galati, sau va trebui sa ajung in Bucuresti, la sectia de politie in raza caruia mi s-a intocmit procesul ? (Buftea mai exact). Cam care ar fi acele conditii de forma si de fond ale incheierii procesului verbal, ce ar duce la nulitatea acestuia ? Multumesc anticipat !
Buna seara,

Aseara, in jurul orei 21.00, ieseam de pe Bucuresti Ploiesti pe Soseaua de Centura, pentru a ma indrepta spre Urziceni - Buzau - Galati. Intr-o intersectie unde trebuia sa acord prioritate, a aparut din imensa si densa ceata un Cielo, care de altfel avea prioritate. Am incetinit, pentru a-l lasa sa treaca, dar omul probabil ca a crezut ca nu-l vad din cauza vizibilitatii scazute, si cand am ajuns langa el, mi-a facut semn sa trec, el fiind oprit. Nedorind sa incurc circulatia, am trecut mai departe, dar m-au oprit 2 "militieni", foarte bine ascunsi, pe motivul ca nu am acordat prioritate. Incercarile mele de a le explica situatia, au fost total inutile. Rezultat ? 120 lei in 48 de ore siiiii..... 60 de zile retinerea permisului !!!!! Am semnat procesul verbal, si am plecat catre Galati. Cand am ajuns acasa, primul lucru a fost sa verific codul rutier, unde se specifica clar, ca neacordarea prioritatii vehiculelor care au acest drept, se pedepseste cu amenda si retinerea permisului 30 de zile. Se retine pt 60 de zile in cazul in care au fost avariate autoturismele, ceea ce nu s-a intamplat in cazul meu. Mentionez ca pe procesul verbal, nu a scris domnul militian si cate zile imi va fi retinut permisul, doar mi-a comunicat pe cale orala (probabil singurul lucru la care se pricepe domnul agent). Am vorbit cu un prieten de la "Rutiera" din Galati, si mi-a spus ca ceea ce s-a intamplat este o magarie, insa una acoperita de lege. Momentul in care 2 soferi se inteleg din priviri, flashuri, semne, se mai numeste si "buna intelegere intre soferi, ceea ce cauta sau ar trebui sa caute orice agent de circulatie, fiind eliminate injuraturi intre soferi, batai in strada, cuvinte murdare adresate membrilor familiei agentului, etc.", ca sa-mi citez prietenul. Sunt o persoana foarte calma, mai ales in trafic, si am tendinta sa port discutii logice si rationale, insa cu acei 2 militieni, nu s-a putut. Revenind, as dori sa stiu daca am dreptate referitor la cele 30 de zile pe care le invoc, si nu 60 cum mi-a comunicat organul, daca respectivul a gresit cand nu a scris pe procesul verbal si numarul de zile, etc. Mii de scuze pt postul meu putin cam mare...