Aseara, in jurul orei 21.00, ieseam de pe Bucuresti Ploiesti pe Soseaua de Centura, pentru a ma indrepta spre Urziceni - Buzau - Galati. Intr-o intersectie unde trebuia sa acord prioritate, a aparut din imensa si densa ceata un Cielo, care de altfel avea prioritate. Am incetinit, pentru a-l lasa sa treaca, dar omul probabil ca a crezut ca nu-l vad din cauza vizibilitatii scazute, si cand am ajuns langa el, mi-a facut semn sa trec, el fiind oprit. Nedorind sa incurc circulatia, am trecut mai departe, dar m-au oprit 2 "militieni", foarte bine ascunsi, pe motivul ca nu am acordat prioritate. Incercarile mele de a le explica situatia, au fost total inutile. Rezultat ? 120 lei in 48 de ore siiiii..... 60 de zile retinerea permisului !!!!! Am semnat procesul verbal, si am plecat catre Galati. Cand am ajuns acasa, primul lucru a fost sa verific codul rutier, unde se specifica clar, ca neacordarea prioritatii vehiculelor care au acest drept, se pedepseste cu amenda si retinerea permisului 30 de zile. Se retine pt 60 de zile in cazul in care au fost avariate autoturismele, ceea ce nu s-a intamplat in cazul meu. Mentionez ca pe procesul verbal, nu a scris domnul militian si cate zile imi va fi retinut permisul, doar mi-a comunicat pe cale orala (probabil singurul lucru la care se pricepe domnul agent). Am vorbit cu un prieten de la "Rutiera" din Galati, si mi-a spus ca ceea ce s-a intamplat este o magarie, insa una acoperita de lege. Momentul in care 2 soferi se inteleg din priviri, flashuri, semne, se mai numeste si "buna intelegere intre soferi, ceea ce cauta sau ar trebui sa caute orice agent de circulatie, fiind eliminate injuraturi intre soferi, batai in strada, cuvinte murdare adresate membrilor familiei agentului, etc.", ca sa-mi citez prietenul. Sunt o persoana foarte calma, mai ales in trafic, si am tendinta sa port discutii logice si rationale, insa cu acei 2 militieni, nu s-a putut. Revenind, as dori sa stiu daca am dreptate referitor la cele 30 de zile pe care le invoc, si nu 60 cum mi-a comunicat organul, daca respectivul a gresit cand nu a scris pe procesul verbal si numarul de zile, etc. Mii de scuze pt postul meu putin cam mare...
In termen de 15 zile contestati procesul verbal incheiat. Si solicitati si eliberarea unui certificat de grefa pentru a putea ridica permisul si a circula pe perioada desfasurarii procesului. Vedeti conditiile de forma si de fond ale incheierii procesului verbal....posibil sa gasiti motive de nulitate....
Procesul verbal il pot contesta si in Galati, sau va trebui sa ajung in Bucuresti, la sectia de politie in raza caruia mi s-a intocmit procesul ? (Buftea mai exact). Cam care ar fi acele conditii de forma si de fond ale incheierii procesului verbal, ce ar duce la nulitatea acestuia ? Multumesc anticipat !
OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice stabileste ca impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
Procesul verbal il pot contesta si in Galati, sau va trebui sa ajung in Bucuresti, la sectia de politie in raza caruia mi s-a intocmit procesul ? (Buftea mai exact). Cam care ar fi acele conditii de forma si de fond ale incheierii procesului verbal, ce ar duce la nulitatea acestuia ? Multumesc anticipat !
Contestatia se depune la judecatorie si nu la organul constatator. In cazul de fata, competenta apartine judecatoriei Buftea.
Pentru a vedea conditiile care duc la nulitatea procesului verbal, cititi OG 2 /2001 - actualizata, cu precadere art 16 si 17.
Alte discuții în legătură
Permis suspendat
gaanst
Mergeam pe sos. Stefan cel Mare si ma trezesc la intersectia cu strada Lizeanu ca ma opreste o masina de politie care ma trage pe dreapta si agentul imi cere ... (vezi toată discuția)