avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

Mergeam pe sos. Stefan cel Mare si ma trezesc la intersectia cu strada Lizeanu ca ma opreste o masina de politie care ma trage pe dreapta si agentul imi cere actele la control. Dupa ce ii dau actele, acesta imi spune ca imi va retine permisul pentru 30 de zile deoarece nu am acordat prioritate pietonilor la trecerea semnalizata din dreptul Circului. Mi-a cazut cerul in cap, nu puteam sa cred ca mi se intampla asa ceva. Era imposibil sa nu fi dat prioritate daca ar fi fost cineva pe trecere, nu vazusem vreun pieton care sa aiba intentia de traversare. Si nu intelegeam de ce, daca prin absurd ar fi avut dreptate, nu m-au oprit imediat ci abia la al doilea semafor, la Lizeanu? :stunned: Am incercat sa ii explic agentului ca nu are dreptate, dar nu a vrut sa mai stea la discutii si a intocmit PV. L-am semnat, dar am trecut la mentiuni ca nu recunosc fapta si ca nu era niciun pieton pe trecerea cu pricina. Agentul nu a adus nici o dovada in sprijinul afirmatiilor sale, dar cu toate acestea mi-a retinut permisul, mi-a dat amenda 240 de ron si 4 pct de penalizare. Sunt hotarat sa reclam in instanta acest abuz si sa imi recuperez permisul. Ma puteti sfatui cum sa procedez? Ce temei legal pot sa invoc pentru contestarea PV? :(
Cel mai recent răspuns: gaanst , utilizator 18:23, 1 Septembrie 2010
Temeiul legal este art. 31 (1) din OG nr. 2 / 2001. Verificati daca procesul verbal indeplineste conditiile prevazute de art.16. Ar fi f bine daca aveti si un martor care sa confirme spusele dvs.

Plangerea impotriva procesului verbal se depune la judecatoria in raza careia s-a "savarsit" contraventia in termen de 15 zile. Dupa ce depuneti plangerea solicitati de la judecatorie un certificat de grefa si impreuna cu procesul verbal si dovada mergeti la politie sa va ridicati permisul.
Bafta!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat
Multumesc foarte mult pentru sfat. Asa voi face. Sunt atat de enervat de situatia absurda in care am fost pus incat am scapat din vedere ca eram cu un prieten in masina si ca el poate sa imi sustina afirmatiile.
Mai am o rugaminte: in reclamatie trebuie sa cer eu proba cu martori (prietenul meu) si proba video a politiei? Sau politia vine automat cu inregistrarea, daca o are?!
Studiaţi OG 2/2002 art 16, 17 şi vedeţi dacă PV-ul nu are şi alte hibe. În instanţă cereţi proba cu martori şi-l aduceţi pe colegul care era cu dumneavoastră în maşină. Miliţienii dacă au probe sunt datori să le depună. Invocaţi şi cauza Anghel vs România şi cred că aveţi şanse mari dacă prietenul depune mărturie.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
eugen68octavian, utilizator
Multumesc frumos pentru sfat. Acum stau pe net si caut un model de contestatie sa imi fac o idee cum trebuie redactata. Ma descurc greu cu termenii astia avocatesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile viruss4all viruss4all Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru " neacordare de prioritate la trecearea pietonilor angajati in traversare regulamentara ". - ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni vaseapantiuc vaseapantiuc in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu cateva intrebari legate de contestantie ... Lidy1414 Lidy1414 Buna seara! Am si eu cateva intrebari legate de contestantie cu privire suspendarea permisului de conducere. Am permisul de aproape 2 ani, insa de abia ieri am ... (vezi toată discuția)