avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clarificare Ordonantei de urgenta a Guvernului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clarificare Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar

Buna ziua,

Avand in vedere decizia guvernului de a incalca drepturile omului prin adoptarea acestui OUG, vin cu o intrebare:

Deoarece plata se va incepe cu 2012 (5% din cuantum) bugetarii care vor iesi la pensie in anul 2012, vor mai primi restul de 95% de-a lungul anilor ce vor urma ? Ca am auzit variante cum ca aceste drepturi se vor oferi numai bugetarilor. Personal, mi se pare o aberatie (repet, este doar un zvon) acest lucru, deoarece in instanta au fost castigate drepturi salariale de o persoana fizica.

Tare imi este ca au amanat aceste plati salariale ca sa astepte sa mai iasa la pensie anumiti bugetari, deoarece se stia ca cu cat bugetarul este mai in varsta, cu atat mai multi bani are de luat. De exemplu mama mea, deoarece a avut si o functie importanta dar nu de conducere, are de recuperatun principal de aprx 60 000 RON, la care se va ajusta cum este normal si cu indicele de inflatie, si eventuale penalitati de intarziere (as vedea eu logic).

Daca este cineva in masura sa ma lamureasca, va rog. Eu sunt decis sa merg in instanta pana la CEDO. Cu aceasta ocazie, daca exista si un avocat care ar putea sa ne reprezinte, va rog. Mai mult ca sigur se vor strange mai multi clienti, nu numai mama mea.
Cel mai recent răspuns: bobovlad , utilizator 13:10, 13 Octombrie 2011
acum s-a discutat in camera deputatilor aceasta ordonanta ce a fost votata pe articole... interpretarea care se da este tendentioasa si nelegala...nu doar persoanele care inca mai au calitatea de bugetar isi vor primi banii de-a lungul anilor ci si cei pensionati sau care au iesit din sistem pentru diverse motive, dar care au obtinut hotarari judecatoresti definitive prin care statul a fost obligat la plata unor sume de bani

Problema poate fi rezolvata doar la CEDO!
Multumesc dle Petre pentru raspuns !
Intr-adevar, voi incerca sa caut dreptate la CEDO, este clar ca guvernul va evita sa plateasca aceste drepturi salariale cat mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toti salariatii din institutia publica in care lucrez vor sa dea in judecata institutia pentru a primi si ei inapoi taierile salariale. vor castiga in instanta ? oanaportar oanaportar Sunt bugetari din judetul nostru care îşi vor primii înapoi banii tăiaţi din salarii după ce au acţionat în judecată instituţiile care au aplicat ... (vezi toată discuția)
Institutii bugetare- sentinte judecatoresti sebilicka sebilicka Buna ziua, conf lg nr.230/2011,avem dreptul sa acordam salariatilor ,conf hot.jud.irevocab. 5% in 2012 ,aferent hot castigate pana in 31.12.2011. intrebarea ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sau ajutoare? nichedanutz76 nichedanutz76 Sunt nascut pe 02.101966 si sunt cadru militar in activitate.Lucrez de 25 ani in conditii speciale.Conform anexei 6 din legea 263 parca, pot iesi la pensie la ... (vezi toată discuția)